Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Do vápna neuvidíte! Výhru Slavie poznamenal bizarní výpadek TV přenosu

Autor: OB

Pražský klub z Edenu se na první zápas skupinové fáze Evropské ligy vydal do Švýcarska. Tam na něj čekal ženevský Servette, který se v evropských pohárech objevil po více než dvaceti letech. Utkání se hrálo v silném dešti, který nedělal problémy jen hráčům, ale také švýcarské televizi.

Slavia Praha, která je jedním ze dvou českých týmů bojujících v Evropské lize, si poradila s loňským vicemistrem švýcarské ligy a po gólech Masopusta a Ogbua si do tabulky připsala důležité tři body. Jedinou vadou na kráse byl silný déšť, který se podepsal na kvalitě fotbalu a také televizního přenosu.

Chvíli poté, co Slavia vstřelila svůj druhý gól, se zasekl obraz a komentátoři museli začít s improvizací, aby zabavili tisíce fanoušků u televizních obrazovek. Po chvíli režie přepnula na záložní kameru, která však byla statická, a tak byl vidět pouze střed hřiště. Po deseti minutách se přenos opět rozjel, což však netrvalo dlouho a diváci opět sledovali jen část trávníku.

Následně se ke komentátorům dostala informace, že z důvodu špatného počasí vypadl celý přenosový vůz a reálně hrozilo, že už si fotbaloví příznivci pohled na pokutová území neužijí. Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby však švýcarská televize problém konečně vyřešila a do konce zápasu už další nepříjemnosti nenastaly.

Další zápas v Evropské lize čeká Slavii za čtrnáct dní, kdy bude na domácí půdě hostit moldavský Tiraspol, a fanoušci musí doufat, že už se dalších technických problémů nedočkají.

Slavia si i přes silný déšť poradila se Servette. jednou vadou na kráse byl výpadek přenosu
Slavia si i přes silný déšť poradila se Servette. jednou vadou na kráse byl výpadek přenosu