Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Bývalý kouč nároďáku Ginzburg: Zabili mu bratrance!

Autor: vba, sm

Kam zamíří, tam je vřava! Izraelský trenér Ronen Ginzburg (60) po dlouholetém působení na lavičce českého nároďáku odešel před dvěma lety na Ukrajinu do klubu Prometej, který hraje své zápasy v lotyšském azylu. A o víkendu ho válka vyhnala i z rodné země, kde ale stihl svatbu syna.

„Už je v Istanbulu. Byla to složitá cesta, ale dorazil v pořádku,“ napsal šéf týmu Dubinskij na sociální sítě. Takové štěstí však neměl Ginzburgův bratranec. Ten se v sobotu vyskytoval na hudebním festivalu, kde se odehrála krvavá jatka. Společně s ním tam zemřel také bývalý fotbalista Lior Asulin.

„Bohužel ale tragicky přišel o bratrance, zabili ho na tom festivalu kousek od Gazy,“ dodal pro Hitrádio šéf České unie sportu Miroslav Jansta. Šlo o sobotní masakr v Negevské poušti, kde hnutí Hamás zavraždilo 260 lidí.

Na akci zemřel i kontroverzní fotbalista

Radikálové z Hamásu neměli slitování s nikým, kdo se jim dostal pod ruku. Smrt na hudební akci našel i izraelský fotbalista Lior Auslin (†43), který jen den před masakrem oslavil své narozeniny. Hráč, který v minulosti nastupoval i za kyperský Limassol byl od prosince 2021 do loňského září byl ve vězení za prodej marihuany. Své svobody si bohužel ale moc dlouho neužil...

Bývalý trenér basketbalové reprezentace přišel o svého bratrance kousek od Gazy
Bývalý trenér basketbalové reprezentace přišel o svého bratrance kousek od Gazy