Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Sagan se nahodil do luxusu: Defekt opravoval s hodinkami za miliony!

Autor: OB

Cyklista Peter Sagan (33) se na nadcházejícím Giro d’Italia s největší pravděpodobností neukáže. Na představení trasy druhého nejprestižnějšího závodu však chybět nesměl a na ceremoniál se vypravil v pořádně extravagantním ohozu. Nechyběly mu luxusní hodinky ani nezvyklá obuv.

Slovenská sportovní ikona na konci září ukončila svou bohatou kariéru v silniční cyklistice a oznámila, že už se bude nadále věnovat pouze té horské. Nyní byl však trojnásobný vítěz závodu mistrovství světa pozván do italského města Trento, ve které se konal festival sportovního deníku Gazzetta dello Sport.

Na něm se představovala také trasa příštího Giro d’Italia, který začíná 4. května v Turíně. Peter Sagan se na ceremoniálu opět ukázal jako vtipálek a s drahou ozdobou na levé ruce opravil před zraky diváků závadu na kole. Po boku měl také bývalé vítěze tohoto závodu. Chybět nesměl Primož Roglič, Vincenzo Nibali nebo Jai Hindley.

Spíš než legendy cyklistiky, nebo technické dovednosti slovenského závodníka na sebe upozorňovaly právě jeho zlaté hodinky osázené diamanty. Tento osmnáctikarátový kousek na pásku z krokodýlí kůže ho vyšel na téměř dva miliony korun.

Nebyly to však pouze hodinky, o kterých se v Itálii mluvilo. Velkou pozornost přitáhly také Saganovy barevné tenisky, které v kontrastu s černým oblekem působily trochu zvláštně. „Polovina Italů musela vypnout televizi, když tento outfit viděla,“ napsal italský novinář Mihai Simion na svémTwitteru.

Pozornost strhávaly i jeho tenisky
Pozornost strhávaly i jeho tenisky