Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Skandál v americkém fotbale: Hitler se objevil na obří obrazovce!

Autor: OB

Nevídaná věc se odehrála před utkáním vysokoškolské ligy amerického fotbalu na stadionu Michigan Spartans. Na obří obrazovce se totiž v průběhu předzápasového kvízu objevila postava Adolfa Hitlera. Tento přešlap na místě pohoršil většinu diváků a prestižní univerzita se musela okamžitě omluvit.

Jak už to tak na sportovních akcích v USA bývá, před jejich začátkem je pro fanoušky připraven zábavný program. Tentokrát se na obří obrazovce odehrával kvíz s otázkami a jedna z nich byla přinejmenším kontroverzní.

„V jaké zemi se narodil Adolf Hitler?“, zněla kvízová otázka. Po pár vteřinách, které měli fanoušci na rozmyšlení, se na obrazovce ukázala správná odpověď společně s portrétem nacistického vůdce.

„MSU si je vědoma toho, že před začátkem hry byl na video tabuli zobrazen nevhodný obsah z třetího zdroje,“ stálo ve zprávě. „Hluboce litujeme incidentu, protože nezastupuje hodnoty našeho fotbalového programu nebo univerzity," pokračovalo vyjádření.

"MSU nebude v budoucnu zdroj třetí strany používat a v budoucnu zavede přísnější postupy prověřování a schvalování veškerého obsahu video tabule," dodal tiskový mluvčí.

Zaměstnanec, který se o obrazovku staral, byl ze své funkce suspendován, ale placen bude až do ukončení vyšetřování. Sportovní ředitel státu Michigan uvedl, že si video předem nikdo neprohlédl a proto se na obrazovce objevilo. Také dodal, že antisemitismus musí být vymýcen.

Nutno dodat, že toto nebyla jediná chyba, kterou tým Michigan Spartans udělali. Proti svým rivalům ze stejného státu prohráli 49:0 a začátek jejich sezóny je katastrofální. Hostující tým si naopak po osmi zápasech drží neporazitelnost.

Před zápasem se na obří obrazovce objevil Adolf Hitler
Před zápasem se na obří obrazovce objevil Adolf Hitler