Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Smrt fotbalového reprezentanta (†28): Děsivá slova před smrtí!

Autor: pl, ČTK

Přišlo to jako blesk z čistého nebe. Raphael Dwamena (†28), někdejší reprezentant Ghany, nastoupil do zápasu albánské ligy, jehož konce se ale bohužel nedožil. Během utkání totiž zkolaboval a později zemřel! Nyní vyšlo najevo, že si se zdravotními problémy zahrával...

Mohl si zahrát slavnou Premier League, kdyby ovšem neměl problémy se srdcem. Přesně ty překazily fotbalistovi Raphaelu Dwamenovi cestu do Brightonu. Nakonec skončil v albánské lize, kde oblékal dres celku KF Egnatia. Tento klub se mu ale stal poslední zastávkou, protože během jednoho ze zápasů na trávníku zkolaboval a zemřel. Za smrt může s největší pravděpodobností vrozená srdeční vada.

V roce 2020 si Dwamena nechal voperovat kardioveter-defibrilátor, ale posléze si ho nechal odstranit. V říjnu 2021 pak během působení v Linci zkolaboval při utkání Rakouského poháru, ale zápas dohrál. Ani tento hrůzný zážitek ho ale nepřiměl si přístroj znovu voperovat.

„Už té technologii nevěřím. Veškeré riziko beru na sebe. Pokud se mi něco stane, bude to moje chyba,“ citoval Raphaelova rok stará slova rakouský web Heute. „Nikdy jsem nepřemýšlel o tom, že bych přestal. Jsem věřící, věřím v Boha. Má se mnou plán. Když mi Bůh řekne, že musím přestat, tak přestanu.“ Po hororu na hřišti v Albánii bohužel Dwamena přestal navždy.

Pro Raphaela musela na hřiště přijet sanitka
Pro Raphaela musela na hřiště přijet sanitka