Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Svět motorsportu truchlí: Tragická smrt talentovaného jezdce (†18)!

Autor: pl

Mohl toho v životě hodně dokázat. Například se stát hvězdou sportu, který tak miloval. Místo toho život Seba O´Hallorana (†18) vyhasl předčasně. O víkendu se šel s kamarády bavit do klubu, ze kterého už ale nikdy nedorazí zpátky domů. Talentovaný motokrosový závodník měl totiž zemřít strašlivou smrtí!

Nejhorší chvíle života. Přesně ty nyní musí prožívat rodina Seba O´Hallorana, nadějného motokrosového jezdce, který byl v noci z 21. na 22. října smrtelně pobodán! Talent světa motosportu zemřel poté, co měl být součástí konfliktu mladého páru. Na místo dorazili zdravotnící, ale chlapci už nebylo pomoci. K incidentu došlo na Limpidi Drive v australském městě Mildura kolem jedné hodiny v noci. Oficiální důvod, proč se Seb do hádky připletl, ale zatím není jasný.

„Musel na chvíli odejít, aby něco zařídil. Chtěl jsem jít s ním, ale nakonec jsem se rozhodl, že na něj počkám v klubu,“ přiblížil situaci podle britského listu Daily Mail jeden ze Sebových kamarádů. O´Halloran se měl poté podle onoho anglického tisku připlést do hádky mladého páru, což vyústilo v tragédii, při které sedmnáctiletá dívka měla závodnickou naději bodnout. Dívku, včetně jejího kamaráda (18), detektivové z oddělení vražd zatkli s tím, že dívku později obvinili z vraždy. „Přesné okolnosti incidentu budou teprve zjištěny. Zúčastněné strany se navzájem znají,“ stojí v oficiálním prohlášení.

V reakci na obrovské neštěstí byla na internetu založena finanční sbírka, která má alespoň trochu ulehčit život zdrceným členům rodiny O´Hallorana. Cílová částka byla na webu GoFundMe stanovena na 465 tisíc korun. Zájem lidí ale předčil očekávání, protože během pár hodin se vybralo přes 534 tisíc korun! I přes dosaženou částku ale lidé mohou stále přispívat. „Seb platil za milovaného syna, bratra, vnuka a kamaráda. Každý, kdo ho znal, miloval jeho osobnost, troufalou povahu, vášeň pro motokros, tvrdou pracovní morálku a lásku, kterou choval k rodině a přátelům,“ píše se u sbírky. „Sebův odchod šokoval všechny jeho blízké. Stále se s ním snažíme vyrovnat.“

Dívka, která má být za smrt motokrosového talentu zodpovědná, se v neděli následujícího dne zúčastnila slyšení před dětským soudem prostřednictvím videohovoru. Uvedla, že ve vazbě je poprvé. Navíc požádala, aby ji ošetřovatelka z vazby prohlédla kvůli řezným ranám a modřinám na těle. Deník Herald Sun poznamenal, že proti dívce mají hrát kamerové záznamy a vzorky DNA. Byla vzata do vazby, kde zůstane minimálně do 9. listopadu, kdy proběhne další soudní líčení.

Talentovaný motokrosový jezdec Seb O´Halloran tragicky zemřel
Talentovaný motokrosový jezdec Seb O´Halloran tragicky zemřel