Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Na Lapači se fanoušci rozloučí s Čechmánkem (†52): Do nebe před dětmi…

Autor: mib

Numero 23 skrývá tajemství. Na Lapači na zimáku však každý ví, že patří k zesnulému Romanu Čechmánkovi (†52). Fanoušci i blízcí tu dnes vzdají hold bývalému vynikajícímu brankáři.

Prvoligový mač Vsetín – Sokolov (od 17:30) je zasvěcen právě nositeli čísla 23. Legendární »Čeman«, který v zeleno-žlutých barvách slavil pětkrát zlaté medaile v nejvyšší soutěži, zemřel zatím z neznámých důvodů v neděli. Smuteční obřad s olympijským vítězem z Nagana 1998 a trojnásobným mistrem světa se plánuje jen v úzkém rodinném kruhu. Čechmánkovi obdivovatelé mu tak dají poslední sbohem na hokejové »zádušní mši«.

Černé pásky

„Scénář jsme podrobně probrali s jeho třemi dětmi Katkou, Romanem i Kubou,“ prozradil Blesku Radim Tesařík (49), parťák zesnulého gólmana ze zlatých časů a dnes sportovní manažer Vsetína. Tak tedy: »Vsacané« se tentokrát oblečou do černé barvy. Na pohřební procesí se vydají v 16:30 od fotbalového stadionu směrem k zimáku. Pak domácí hokejisté na rozbruslení nastoupí v dresech s Čechmánkovým číslem 23. „Valaši v duelu s Baníkem navlečou také černou pásku na rukávy a nášivku s číslovkou 23, kterou na Romanovu památku ponesou po celou sezonu,“ sdělil klub.

Roman Čechmánek junior (25) program posledního rozloučení s tátou sdílel a opatřil srdíčkem. Na Lapači by se sourozenci měl miláčka tribun doprovodit do nebe. Vše vyvrcholí pietním choreem ve 23. minutě.

Víte, že…

Na Romana Čechmánka se bude vzpomínat i při pátečním valašském derby Vsetín – Zlín.