Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tragická smrt brankáře Čechmánka (†52): Co odhalilo parte?

Autor: OB

Minulý týden zasáhla celý hokejový svět zpráva o úmrtí bývalého reprezentačního brankáře Romana Čechmánka (†52). Ten byl v neděli nalezen bez známek života a následná pitva vyloučila sebevraždu nebo cizí zavinění. Rodina zesnulého hokejisty rozhodla, že poslední rozloučení proběhne již tuto sobotu. Co dalšího se píše ve smutečním oznámení?

Vedle Čechmánkovy fotografie se na parte vyjímá dojemný citát, který vybraly jeho děti. „Kdo byl milován, nebude nikdy zapomenut,“ vzkazují do nebe.

Smuteční oznámení také ukončilo dohady týkající se doby smrti olympijského vítěze. Toho našel v neděli syn v pronajatém apartmánu a mluvilo se o tom, že patrně zemřel během noci. Z parte je jasné, že lékař stanovil datum úmrtí už na sobotu 11. listopadu. 

Poslední rozloučení se slavným gólmanem se tak bude konat přesně týden po jeho náhlém skonu. V půl dvanácté se rodina a gólmanovi blízcí sejdou v obřadní síni zlínského krematoria, kde uctí jeho památku. Obřadu se určitě zúčastní jeho maminka Ladislava, která momentálně prožívá těžké chvíle, stejně jako každý rodič, který přežije své dítě.

Mezi pozůstalými na parte z pochopitelných důvodů nefiguruje Čechmánkova bývalá manželka Dagmar, se kterou strávil velkou část života. Seznámili se totiž už v sedmnácti letech. Krom maminky je zde uveden bratr Denis, synové Jakub a Roman a také dcera Kateřina, která o tátovi dojemně promluvila při pietní akci na Lapači. Parte také odhalilo, že Čechmánek byl už dvojnásobným dědečkem. Chybět bude vnukům Sebastianovi a Santiagovi. A celému hokejovému národu... 

Roman Čechmánek hokeji obětoval všechno
Roman Čechmánek hokeji obětoval všechno