Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Volba nového šéftrenéra nároďáku! Legendy Šmicer, Rosický a Grygera: Hlas máme my

Autor: Petr Němec

Úřední šiml v maštali na Strahově spokojeně zařehtal. O volbě nového šéftrenéra reprezentace rozhodnou tři ekipy, kterým ze sedla předsedy FAČR šéfuje Petr Fousek (61).

Po dobrovolné rezignaci kouče Šilhavého vytvořil Fousek jakýsi orgán, jejž nazval: Pracovní skupina. Sestavil ho z lidí, kteří – až na plzeňského bosse Šádka kujícího své soukromé pikle – nevidí do národního mančaftu v mezistátní konfrontaci ani hvězdářským dalekohledem.

Fousek, jemuž podle regulí musí na jméno kouče kývnout jím vedený Výkonný výbor FAČR, v nouzi nejvyšší připustil, že do ohně mučivých pochybností může přiložit polínko i parta legend nazvaná Sportovní rada. Jsou v ní takoví velikáni jako Rosický, Grygera a předseda Vladimír Šmicer (50).

Ten »Šmíca«, jenž si před časem postěžoval, že Fousek na jejich názor z vysoka kašle, včera Blesku řekl: „Já doufám, že na náš poradní hlas tentokrát dojde. Jednají s námi. Návrh budeme na schůzce mít, ale jméno trenéra vám teď neřeknu, to by vypadalo blbě.“ Tak hlavně zvolte správně…

Víte, že...

V pracovní skupině jsou kromě Petra Fouska a Adolfa Šádka i 1. místopředseda FAČR Jiří Šidliák, 2. místopředseda Jan Richter a technický ředitel Erich Brabec.

O trenérovi nároďáku bez nás? Dobová fotka slavných plejerů Rosického a Šmicra
O trenérovi nároďáku bez nás? Dobová fotka slavných plejerů Rosického a Šmicra