Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Hvězdný křídelník Salah: Fanoušky drtí v online hře!

Autor: TT

Dlouholetá tvář Liverpoolu tráví většinu svého času obelháváním obránců v pokutovém území. Nyní ale egyptský fotbalista Mo Salah (31) prozradil, že stejně dobře se mu vede i proti soupeřům v klasické deskové hře, kterou hraje online po síti proti nic netušícím fanouškům. O jakou deskovku vlastně jde? A jak a kde si můžete proti hvězdnému hráči zahrát i vy?

Soupeře má jako na provázku! »Čtvrtá pyramida« či »Pýcha Arabů«, jak se mu často říká, je jedním z nejlepších, ne-li nejlepším hráčem celé Premier League. Nejenže posbíral historicky nejvíce gólů v jediné sezóně, drží si také celou řadu dalších rekordů. Liverpoolská opora Mohamed Salah (31) je na fotbalovém hřišti doslova nezastavitelný, alespoň co se týče ofenzivních vlastností, kterými dohání bránící stopery k šílenství.

»Egyptský král« vyniká i mimo zelený pažit ve svém soukromí. Svůj volný čas tráví na mobilu, potažmo na počítači, na kterém hraje oblíbenou logickou hru. „Jsem závislý na šachách! Nikdo nemá šanci proti Magnusovi, ale jednou bych si s ním rád zahrál. Mám ELO 1400,“ vyzradil Salah svůj nečekaný koníček a výkonnostní rating v rámci zavedeného systému pro srovnávání šachistů.

Rovněž zmínil vysněného soupeře v podobě věhlasného norského velmistra Magnuse Carlsena (32), který společně s Hikarem Nakamurou (35) a Rameshbabem Praggnanandhaem (18) aktuálně vévodí tomuto sportu. To, že je pak samotná »hra králů« pro Salaha oblíbenou kratochvílí, se ví poměrně dlouho. Dříve na sociálních sítích zveřejňoval fotografie, jak hraje proti přátelům či malé dcerce jménem Makka. Nikdo však dosud netušil, kam až jeho vášeň pro šach sahá.

Coby celebrita světového kalibru by mnozí očekávali, že při hraní online bude používat přezdívku kvůli bezpečnosti. V případě Salaha je však jeho přístup zcela odlišný. Proto fotbalovou superstar můžete snadno vyzvat k partii na známé platformě Chess.com, kde podle všeho vystupuje pod přezdívkou MOSALA7777. „Uvádím tam své skutečné údaje, takže někteří lidé se mě ptají: »Jsi Mo Salah?«. Říkám, že jo, ale oni tomu stejně nevěří, že prý lžu. Tak jim odpovídám: »Ano, lžu!«,“ směje se nejslavnější rodák egyptského Nagrigu komunikaci s protivníky přes tamní chat.

Hvězdný fotbalista Mo Salah je podle svých slov závislý na šachách…
Hvězdný fotbalista Mo Salah je podle svých slov závislý na šachách…