Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Liverpoolský ostrostřelec Salah v ráži: Při opouštění hřiště ztropil scénu

Autor: OB

Egyptská fotbalová hvězda Mohamed Salah (31), odehrála v neděli se svým týmem první utkání letošní sezóny. Proti nim se postavila londýnská Chelsea a Salah měl možnost překonat rekord v počtu gólů vstřelených úvodní ligový víkend. To se mu však nepovedlo a ze hřiště odcházel značně frustrovaný.

Historicky nejlepší africký střelec anglické Premier League se v úvodním ligovém zápase trefil ve všech šesti sezónách, ve kterých za Liverpool nastoupil. Dohromady dal v těchto utkáních osm gólů a o rekord se dělí s legendami Frankem Lampardem, Waynem Rooneym a Allanem Shearerem.

O víkendu se měl Mohamed Salah pokusit o vstřelení dalšího a tento rekord překonat. Ze začátku zápasu byl pravý křídelník liverpoolského celku velmi aktivní a po krásné asistenci v úvodní půlhodině následně nastřelil břevno.

Liverpoolu však poté došly síly a Salah už se k dalším šancím nedostal. Proto ho trenér Jürgen Klopp patnáct minut před koncem zápasu vystřídal za sedmnáctiletého Bena Doaka a šanci na překonání rekordu Egypťanovi vzal.

Po přečtení svého čísla na světelné tabuli byla na tváři známého rychlíka vidět frustrace, kterou o pár vteřin později potvrdil, když si při odchodu ze hřiště strhal své bandáže z rukou a agresivně je odhodil na zem. Následně svého mladičkého nástupce na hřišti přivítal plácnutím, ale na střídačce už se opět zlobil a nadával.

Toto chování ve studiu neuniklo bývalému anglickému reprezentantovi Royi Keanovi, který momentálně v televizi pracuje jako fotbalový expert. Ten se k frustraci hvězdného fotbalisty okamžitě vyjádřil slovy: „Buď zticha a sedni si na místo.“ Záhy dodal, že by měl každý hráč akceptovat rozhodnutí svého trenéra.

Rekord tedy Mohamed Salah tento rok nepřekoná, ale se svou smlouvou, která končí na jaře 2025 se ještě skýtá šance.

Egyptský střelec v dresu Liverpoolu Mohamed Salah
Egyptský střelec v dresu Liverpoolu Mohamed Salah