5. listopadu 2023 • 13:30

Salah a Liverpool, blíží se loučení? Přijde ideální čas, jak hvězdu zpeněžit

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak nahradit Mohameda Salaha? Otázka, na kterou nechce nikdo v Liverpoolu myslet, hrozí totiž nervovým přepětím a návalem slz. Ale vyhlídka na ztrátu jednoho z největších hráčů v dějinách Reds, který hromadí rekordy, jako by to byly sběrné suroviny nebo dříví ve stodole, se opět přiblížila.



Peníze konají zázraky. Saúdská Arábie to ví a od chvíle, kdy vykoupila zlatem Cristiana Ronalda, dává najevo, že všemocným vládcem není Pán nebes z nějaké prastaré knihy chabých veršů, ale kvalitní miliardy v bankách (vlastních). Al Ittihad má takové prostředky, že by mohl dotovat přestup papeže Františka z Vatikánu do Mekky.

Salahovi v létě nabízel rámě za 150, 200 a 250 milionů eur. Bez úspěchu. Egypťan, zbožný muslim, proti nebyl (výdělek 3 miliony eur týdně, plus řada bonusů včetně odměny za roli ambasadora nebo procenta z prodeje dresů). Liverpool ho vzhledem k jeho trvalé důležitosti pro tým Jürgena Kloppa neuvolnil.

Přesto vznikl pocit, že jen odkládají nevyhnutelné. Klub z Džiddy, který přivábil Karima Benzemu, N'Gola Kantého a Fabinha, se o něj pokusí znovu v lednu nebo v létě 2024. V zimě se nerozloučí, ale

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud