Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Horor při návratu Šlégrových z dovolené: Z letadla uniklo palivo!

Autor: TT

Takhle si návrat z dovolené určitě nepředstavovali! Původní start letu českých aerolinek Smartwings číslo QS1201 z Dubaje do Prahy byl naplánován na 19:30 místního času. Cestující již byli převáženi autobusem, načež byla zjištěna porucha letadla. Mnoho Čechů, včetně bývalého hokejového obránce Jiřího Šlégra a jeho rodiny, si tak nedobrovolně prodloužili pobyt o několik hodin.

„Nejdříve jsme kroužili půl hodiny ve vymrzlém autobuse na letišti. Následně jsme byli vyhozeni na přílety, takže jsme museli znovu projít bezpečnostní proceduru. Poté jsme asi dvě hodiny byli bez jakýchkoliv informací. Z tabule se jen dozvíte, že v 1:00. Realita ale bude ještě jiná,“ popsala těžkosti čtenářka Blesku z řad cestujících, kteří uvízli ve Spojených arabských emirátech.

Mezi Čechy na cestě domů byl také někdejší hokejový zadák a člen prestižního Triple Gold Clubu Jiří Šlégr s manželkou Lucií a malým Ronem. „Před osmi hodinami jsme se chystali nastoupit do letadla. Najednou pod ním bylo palivo a všude okolo bylo plno hasičů a policistů,“ podělila se drahá polovička ve svém příběhu na Instagramu, k němuž připojila také krátké video z nevyžádané okružní jízdy po startovací ploše. „Ano, jsme na letišti už 10,5 hodiny,“ postěžovala si posléze po úmorném čekání s nejmladším synkem »Gumy«.

„Důvodem zpoždění včerejší linky QS1201 z Dubaje do Prahy byly technické důvody. Krátce před plánovaným odletem došlo k úniku paliva a z tohoto důvodu byl čas odletu odložen. Bezpečnost cestujících a posádky je pro Smartwings absolutní prioritou,“ potvrdila naší redakci mluvčí aerolinky Vladimíra Dufková.

„Do Dubaje jsme vypravili náhradní letadlo z naší jiné základny v Abu Dhabi, které cestující dopravilo do Prahy. Odlet z Dubaje proběhl ve 3:51 místního času, tedy v 00:51 středoevropského času. Pro cestující jsme zajistili občerstvení. Za komplikace a zpoždění se jim omlouváme,“ dodala na závěr. Příběh tedy má šťastný konec, Šlégrovi a další Češi konečně odpočívají v pohodlí domova po těžké anabázi.

Lucie si postěžovala skrze sociální sítě na úmorné čekání
Lucie si postěžovala skrze sociální sítě na úmorné čekání