Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Těžké chvíle pro Roberta Firmina: Legendě Liverpoolu zemřel otec na rodinné dovolené!

Autor: OB

Brazilský fotbalista Roberto Firmino (32), který hraje saúdskoarabskou ligu v dresu Al-Ahli, momentálně prožívá jedno z nejtěžších období ve svém životě. Na rodinné dovolené v Dubaji zemřel jeho otec José Roberto Cordeiro (†62). Smrt zapříčinila po krátké nevolnosti zástava srdce.

Bývalý hráč anglického týmu Liverpool FC vyrazil do Dubaje, aby si v průběhu reprezentační přestávky užil poklidnou dovolenou společně se svým otcem a zbytkem rodiny. Idylka však bohužel netrvala příliš dlouho. Po dvou dnech začal tatínek známého fotbalisty trpět únavou, kterou doprovázel silný kašel a následující večer zemřel ve spánku na infarkt.

Manželka Roberta Firmina následně na Instagramu vzdala úctu svému zesnulému tchánovi a prozradila, že se měl tento týden, společně s fotbalistovou maminkou, přestěhovat do Saudské Arábie, kde chtěli začít nový život.

„V našem plánu bylo, že si uděláme společný rodinný výlet. Každý rok nás Robertovi rodiče navštěvovali, ale tentokrát jsme si chtěli užít něco, na co nikdy nezapomeneme,“ napsala Firminova žena na svém Instagramu.

„Vidět, jak má tchyně společně s Robertem trpí, mi rve srdce. Chtěli jsme jim představit jejich nový život, ale teď jsou naše plány pryč a my se učíme žít se smutkem,“ dodala fotbalistova manželka Larissa.

Rodina vítěze Ligy mistrů se nyní snaží kontaktovat brazilské velvyslanectví ve Spojených arabských emirátech, aby se otcovo tělo převezlo do rodného města Maceió. Firmino měl s tatínkem výjimečný vztah a zmínil se o něm také ve své autobiografii. „Ne všichni hrdinové nosí pláště, někteří se jmenují táta,“ napsal fotbalista.

Roberto Firmino měl se svým otcem velmi blízký vztah
Roberto Firmino měl se svým otcem velmi blízký vztah