Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Český sportovní svět v slzách: Zemřel mistr republiky (†37)!

Autor: pl

V životě jsou chvíle, které si nikdy nechcete přiznat, že se opravdu staly. Jako třeba nyní, kdy tuzemský sport, zejména ten motoristický, zasáhla krutá rána. Věroslav Kollert mladší (†37), uznávaný plochodrážní závodník a mistr republiky, nečekaně zemřel. 

S tragickou informací přišel na svém webu klub Ploché dráhy v Liberci. Konkrétně uvedli, že srdce Kollerta mladšího se zastavilo v pátek ráno. Jedná se o velkou ztrátu pro český motoristický sport.

„Bývalý liberecký a mšenský plochodrážník, ale především velký šoumen a milovník všeho co mělo aspoň jedno kolo a dalo se to osedlat a zkrotit," napsali na plochodrážním serveru o Kollertovi mladším, jak si jej jeho blízké okolí bude pamatovat. „Poslední rozloučení s našim kamarádem, synem, velkým bráškou a partnerem proběhne v pátek 12. ledna 2024 v 11 hodin v kostele sv. Antonína Paduánského v libereckých Ruprechticích,“  dodali na webu.

Na dráze i poslepu 

Co se týče úspěchů, tak těch dosáhl sympatický závodník během své kariéry hned několik. Například se stal plochodrážním mistrem republiky nebo urval cenný skalp, když v roce 2005 opanoval závod na obnovené liberecké dráze. Pro Kollerta mladšího byla ale jízda za říditky na ploché dráze především zábava.

 

To ostatně dokazuje i historka, podle které měl pavlovickou dráhu objet s černým pytlem na hlavě. Ptáte se, jak mohl ovládat svůj stroj? Jednoduše. Spoléhal se totiž pouze na pokyny svého táty, který mu je dával z rozhlasu. Lásku k adrenalinu pak potvrzuje i fakt, že se v minulosti věnoval i kaskadérství s automobily. 

Věroslav Kollert mladší, plochodrážní mistr republiky, zemřel
Věroslav Kollert mladší, plochodrážní mistr republiky, zemřel