Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Německý fotbal v slzách: Náhlá smrt šéfa Herthy Bernsteina (†43)

Autor: OB

Nečekanou zprávu dnes oznámil svým fanouškům druholigový německý klub Hertha BSC. Prezident Kay Bernstein (†43) byl totiž dnes ráno nalezen mrtvý. 

Jako první o jeho smrti informoval na sociálních sítích tým Herthy, jehož marketingový ředitel Colin Jahn tuto smutnou zprávu obdržel od Bernsteinovy manželky, která Kaye našla v posteli bez jakýchkoliv známek života.

„Hertha BSC v úterý obdržela strašnou zprávu, že prezident Kay Berstein nečekaně zemřel ve věku 43 let. Celý klub, jeho řídící orgány a zaměstnanci jsou touto zprávou šokování a hluboce zarmouceni. Celá rodina Herthy truchlí nad Kayovým odchodem a myslí na jeho rodinu a přátele. Chtěli bychom všechny požádat, aby v tomto těžkém období respektovali soukromí jeho rodiny,“ oznámil druholigový klub na Twitteru.

Ke smrti Kaye Bernsteina se později vyjádřil také německý fotbalový svaz. „Zpráva o smrti Kaye Bernsteina nás ohromila a hluboce šokovala. Truchlíme s celou rodinou Herthy a přejeme příbuzným hodně síly,“ stálo v jejich prohlášení.

Rodák z Marienbergu byl v týmu i mezi fanoušky velmi oblíbený. Patřil k dlouholetým podporovatelům Herthy a dříve byl také členem týmových ultras. Když v roce 2022 vyhrál volby na post klubového prezidenta, mluvilo se o tom v Německu jako o vítězství fanoušků nad komercializací tohoto sportu.

V polovině října utrpěl Bernstein v kanceláři vážné zranění, při kterém si zlomil tři obratle. Z tohoto úrazu se však plně zotavil. Příčina smrti tak zatím není známa. Německý deník Bild.de však zmiňuje možnou náhlou zástavu srdce. Později také doplnil, že podle neověřených informací šel prezident klubu spát v jedenáct večer a druhý den už se neprobudil...

Dříve byl členem týmových ultras
Dříve byl členem týmových ultras