Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Otec mrtvého rekordmana Kiptuma (†24): Výzva k vyšetření smrti! Nejednalo se o náhodu?

Autor: pl

V životě rodiče snad neexistuje horší věc, než kdy mu zemře potomek. Přesně tuhle noční můru si ale nyní musí prožít Samson Cheruiyot, kterému ke konci minulého týdne zemřel syn a světový rekordman v maratonu Kelvin Kiptum (†24), který tragicky zahynul během autonehody. Jeho táta ale nyní vyzval k prošetření jeho smrti. Svěřil se totiž s velice mrazivým zážitkem!

Pro Samsona Cheruiyota byl nedělní večer jako každý jiný. Díval se doma na zprávy a pomalu se chystal na začátek nového týdne, když v tom uslyšel zdrcující zprávu, která mu navždy změnila život. Jeho syn a maratonský držitel světového rekordu Kelvin Kiptum je po smrti! „O smrti syna jsem se dozvěděl, když jsem se díval na zprávy,“ řekl zdevastovaný Samson podle britského plátku Daily Mail.

Úspěšný sportovec narazil v keňské oblasti Kaptagat se svou toyotou do stromu a na místě byl mrtvý. Společně s ním zemřel ještě jeho kouč Gervais Hakizimana (†36). Pasažérka Sharon Chepkemoiová (32) naštěstí nehodu přežila a podle Daily Mail byla převezena do nemocnice v Eldoretu.

Nehoda není náhoda?

Samson má ale podezření, že se nejednalo o nešťastnou náhodu. Policisty totiž vyzval k vyšetřování. Proč? „Nedávno k nám přišli nějací muži, kteří Kiptuma hledali, ale odmítli se identifikovat,“ pověděl Samson podle britského tisku. „Požádal jsem je, aby se identifikovali, ale oni raději odešli. Byla to skupina čtyř osob,“ svěřil se táta mrtvého sportovce s mrazivým zážitkem.

Poté, co se Samson dozvěděl o smrti milovaného syna, vyrazil okamžitě k místu nehody. Tam mu policisté sdělili, že Kelvinovo tělo bylo odvezeno do města Eldoret. „Kiptum byl mé jediné dítě. Opustil mě, svou matku a své děti. Kromě něj jsem neměl žádné jiné dítě. Jeho maminka byla po určitou dobu nemocná. Jsem hluboce zarmoucen,“ truchlil otec maratonské hvězdy. Zahájí policisté vyšetřování ve věci smrti jeho mrtvého syna?

Zdemolovaný vůz Kelvina Kiptuma po tragické nehodě
Zdemolovaný vůz Kelvina Kiptuma po tragické nehodě