13. února 2024 • 06:50

Devils s Čechy zabrali proti Seattlu, Vejmelka nestačil na Flyers

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Noční zápasy NHL se tentokrát obešli bez bodového přídělu českých hokejistů. Z výhry se ovšem radovali krajané v New Jersey, kde Devils s útočníky Ondřejem Palátem a Tomášem Noskem vyhráli 3:1 nad Seattlem a zabral po dvou prohrách v řadě. Start ve Philadelphii se nepovedl brankáři Karlu Vejmelkovi, který v dresu Arizony inkasoval čtyři góly a Flyers ještě po trefě do prázdné nakonec oslavili výhru 5:3. New York Rangers porazili Calgary 2:0 a zvítězili popáté v řadě.



V zápase mezi Rangers a Flames se na první branku čekalo do 33. minuty, kdy otevřel skóre Will Cuylle. Dvaadvacetiletý útočník bodoval podruhé za sebou a vylepšil svou bilanci na devět branek a sedm nahrávek. Druhý gól dal 19 sekund před koncem základní hrací doby Jimmy Vesey. Americký útočník trefil odkrytou branku a pomohl newyorskému celku zpět na druhé místo Východní konference.

Třiceti zákroky a první vychytanou nulou v ročníku se blýskl gólman Rangers Igor Šesťorkin. „Celý zápas jsem se cítil skvěle. Od úvodního vhazování až do závěrečné sirény,“ pochvaloval si ruský brankář.

Vydařené utkání odchytal i jeho protějšek Jacob Markström, který byl v pondělí vyhlášen hlavní hvězdou NHL za minulý týden. Švédský brankář, jenž dostal přednost před Danielem Vladařem, zlikvidoval rovněž 30 střel a až do závěrečných minut držel Calgary ve hře o body. „Hlavně v první třetině nás podržel. Dostali jsme se díky němu do hry, bohužel jsme ale nedokázali vyzrát na skvěle chytajícího brankáře soupeře,“ uvedl trenér Ryan Huska.

Arizona na ledě Philadelphie třikrát vedla a do závěrečné dvacetiminutovky vstupovala s jednobrankovým náskokem. Ve třetí třetině však domácí nasázeli tři branky a vyhráli počtvrté za sebou. Třemi body se o vítězství zasloužil Travis Konecny (1+2).

Vítěznou trefu Philadelphie obstaral v 51. minutě Scott Laughton. Kanadský útočník, jenž plní hlavně defenzivní povinnosti, se prosadil ve druhém zápase za sebou. „Byl odměněn za svou práci pro tým. I když nehraje tolik, je pro nás hodně důležitý. V oslabení dokáže zblokovat spoustu střel a nyní přidal i velmi důležitý gól,“ řekl trenér Flyers John Tortorella.

New Jersey s Ondřejem Palátem a Tomášem Noskem v sestavě porazilo Seattle 3:1 a v boji o play off ve Východní konferenci snížilo své manko na osmý Detroit na čtyři body. Gólem a nahrávkou pomohl k vítězství Jack Hughes. Čeští útočníci v utkání nebodovali.

Potřetí za sebou vyhráli hokejisté Minnesoty, kteří zvítězili na ledě Vegas 5:3. Gólem a dvěma nahrávkami se pod vítězství podepsal Matthew Boldy. Dvě branky dal švédský útočník Joel Eriksson Ek.

Góly

Domácí: 13:36. Toffoli, 20:48. J. Hughes, 24:54. Mercer

Hosté: 50:00. Borgen

Sestavy

Domácí: Daws (Schmid) – Bahl, Nemec, L. Hughes, Marino, Hatakka, C. Miller – Palát (A), Hischier (C), Bratt – J. Hughes (A), Haula, Toffoli – Meier, Lazar, Mercer – Holtz, Nosek, Bastian.

Hosté: Daccord (Grubauer) – Dunn, Larsson, Oleksiak, Borgen, R. Evans, Dumoulin – Tatar, Beniers, Eberle – McCann, Wennberg, Schwartz (A) – Tolvanen, Gourde (A), Bjorkstrand – Burakovsky, Yamamoto, B. Tanev.

Rozhodčí

Kozari, Sutherland – Kovachik, Galloway

Stadion

Prudential Center, Newark

Návštěva

14511 diváků

Góly

Domácí: 32:31. Cuylle, 59:41. Vesey

Hosté:

Sestavy

Domácí: Šesťorkin (Quick) – Fox, R. Lindgren, Trouba (C), K. Miller, Schneider, E. Gustafsson – Wheeler, Zibanejad, Kreider (A) – Lafrenière, Trocheck, Panarin – Kakko, Brodzinski, Cuylle – Edström, Goodrow (A), Vesey.

Hosté: Markström (Wolf) – C. Tanev, Hanifin, R. Andersson (A), Weegar, Pachal, Kylington – Kuzmenko, Šarangovič, Huberdeau (A) – Pospíšil, Kadri, Zary – Coleman, Backlund (C), Mangiapane – Duehr, Rooney, Pelletier.

Rozhodčí

T. Hanson, T. Chmielewski – B. Mills, D. Berg

Stadion

Madison Square Garden, New York

Návštěva

18 006 diváků

Góly

Domácí: 24:23. Frost, 29:55. Konecny, 46:12. Drysdale, 50:21. Laughton, 58:39. Tippett

Hosté: 16:26. Dumba, 27:57. Maccelli, 34:02. Kerfoot

Sestavy

Domácí: Ersson (Petersen) – York, Sanheim, M. Staal, Drysdale, Seeler, Se. Walker, Zamula – Tippett, Couturier, Konecny – Farabee, Frost, Atkinson – N. Cates, Poehling, Hathaway – Lycksell, Laughton.

Hosté: Vejmelka (Ingram) – Moser, Durzi, Dermott, Dumba, Välimäki, Kesselring – Keller, McBain, Schmaltz – Maccelli, Bjugstad, Crouse – L. Cooley, Hayton, Guenther – Kerfoot, Zucker.

Rozhodčí

MacDougall, Lambert – O'Quinn, Shewchyk

Stadion

Wells Fargo Center, Philadelphia

Návštěva

18 094 diváků

Góly

Domácí: 00:22. Marchessault, 17:45. Amadio, 49:38. Stone

Hosté: 10:48. Zuccarello, 12:09. Eriksson Ek, 46:28. Rossi, 47:29. Boldy, 59:38. Eriksson Ek

Sestavy

Domácí: Hill (Patera) – Martinez, Pietrangelo (A), McNabb, Miromanov, Hague, Whitecloud – Marchessault, N. Roy, Barbašev – Stone (C), Stephenson, Rempal – Amadio, W. Karlsson (A), Brisson – Kolesar, Howden, Röndbjerg.

Hosté: Gustavsson (M. Fleury) – Middleton, Faber, Brodin (A), Bogosian, Mermis, Merrill – Kaprizov (A), Eriksson Ek (A), Boldy – M. Johansson, Rossi, Zuccarello – Duhaime, Hartman, F. Gaudreau – Lucchini, Dewar, Lettieri.

Rozhodčí

Luxmore, Pollock – Suchánek, Knorr

Stadion

T-Mobile Arena, Las Vegas

Návštěva

18207 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud