Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Norský ostrostřelec Haaland se proti Kodani neprosadil: Smrt v rodině!

Autor: OB

V úterý odehrál Manchester City své první utkání v osmifinále Ligy mistrů a anglický tým proti slabšímu soupeři nezaváhal. V hlavní sestavě nechyběl ani hvězdný útočník Erling Haaland (23), který od svého příchodu trhá jeden rekord za druhým. Proti Kodani se však neprosadil a stát za tím mohla ztráta blízkého příbuzného.

Tone Rasdalová, která byla babičkou nejlepšího evropského střelce uplynulé sezóny, zemřela tento víkend ve věku osmdesáti let. Zároveň byla matkou Haalandova otce, který dříve také nastupoval za Manchester City.

„Naše drahá maminka, tchyně, babička, prababička a praprababička Rasdalová dnes pokojně zemřela ve věku 80 let," stálo v jejím nekrologu. Pohřeb je naplánovaný na příští týden.

Norský deník Nettavisen následně uvedl, že Rasdalová zemřela v domově důchodců v Sivdaheimenu. Došlo k tomu v den, kdy její vnuk akorát nastupoval v zápase anglické Premier League proti Evertonu, při kterém dvakrát skóroval. Jestli se o ztrátě babičky dozvěděl před zápasem, nebo až po něm, zatím není známo.

Před utkáním Ligy Mistrů proti Kodani však o její smrti věděl určitě a je dost možné, že se tento stresující zážitek podepsal na jeho výkonu. V úterý totiž ani jednou neskóroval a také jeho pohyb na hřišti nebyl stoprocentní, ačkoliv fanoušky ohromil neuvěřitelnou akrobatickou střelou, která však v síti neskončila.

Po zápase následně přidal na svůj Instagram příspěvek, který se však jeho babičky netýkal. „Polovina práce hotova. Zbytek doděláme doma,“ stálo u fotografie, na které je zachycen v akci.

Jestli sám Haaland vyjde se smutnou zprávou na povrch, nebo jí bude řešit pouze v rodinném kruhu, nevíme, ale Pep Guardiola musí doufat, že se tato tragédie na dalších výkonech klubové hvězdy nepodepíše.

Norskému ostrostřelci o víkendu zemřela babička
Norskému ostrostřelci o víkendu zemřela babička