Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jágr už před slavností pobláznil Pittsburgh: Sladký návrat domů!

Autor: as

Krátce po příletu mu připomenuli jeho 52. narozeniny, od Tučňáků dokonce dostal dort. Hokejový bůh Jaromír Jágr se kvůli velké zítřejší slavnosti vrátil na pár dní do města svého srdce. Do Pittsburghu. Domů!

Těch jedenáct let nedá vygumovat z hlavy. Z talentovaného klučiny se tady stal globální celebritou, sbíral trofeje, stal se miláčkem davů. V noci na pondělí vyvěsí jeho dres č. 68 ke stropu PPG Paints Areny. „Místo té, kde jsem dával góly, je teď hromada hlíny,“ smál se pro deník Sport, že stařičká Civic Arena šla už dávno k zemi.

Čeká ho perný víkend. Vzpomínání před fanoušky v kasinu, autogramiáda, schůzka se starostou města, trénink s týmem, večeře se šampiony z let 1991 a 1992. A na závěr samotný ceremoniál. „Chápu, že je to velká událost, ale já takové věci úplně nemiluju,“ ušklíbl se.

Když dostal dort, byl celý nesvůj. „Díky moc, ale jsem strašně tlustý, tohle nemůžu,“ křenil se. Aby toho nebylo málo, tamní prestižní cukrárna slaví vyvěšení Jágrova dresu originálně – celý víkend bude prodávat muffiny ozdobené tučňákem s číslem 68. Bude to pro Jardu hodně sladký výlet!

Nevím, honit se s Crosbym...

Přemlouvají jej, aby si dnes s nimi zatrénoval. S někdejšími parťáky? Kdepak, s áčkem Pittsburghu! „Fakt nevím. Sice trénuju s Kladnem, hraju zápasy, ale tohle je něco jiného. Abych se tam někde honil... Vzal jsem si akorát brusle, ani nemám hokejky,“ ošíval se, jako by se mu do akce s Crosbym, Malkinem a spol. moc nechtělo.

A že mu hokejku snad půjčí? „Ale asi nebudou mít tak dlouhou, s jakou hraju. To je stejný, jako bys měl běžet maraton v botách, který jsou o tři čísla menší,“ řekl Sportu.

Oslavenec a navrátilec! Jaromír Jágr hned nafasoval v Pittsburghu narozeninový dort.
Oslavenec a navrátilec! Jaromír Jágr hned nafasoval v Pittsburghu narozeninový dort.