Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

Jardova show ještě ani nezačala a... »Mama Jagr« dojala Pittsburgh!

Autor: OB

Mama Jagr si zase podmanila Ameriku! Legendární Jaromír Jágr (52) vyrazil ve středu do Pittsburghu, kde pro něj jeho bývalý tým na neděli připravuje pořádnou show. Pochopitelně ho doprovází jeho maminka Anna Jágrová (77), která má stejně jako hokejová legenda nabitý program. Video z její návštěvy fanshopu Tučňáků dojalo celou fanouškovskou komunitu.⁠

V neděli se na stadionu hokejového týmu Pittsburgh Penguins odehraje vzácná událost. Ke stropu tam totiž vystoupá černo-žlutý dres s číslem 68, který Jaromír Jágr oblékal 11 let. Této pocty se dočká teprve jako třetí český hráč v NHL a celé město se akce nemůže dočkat. Před tím však musí čtvrtý nejlepší střelec v historii zámořské soutěže splnit všechny úkoly, které má napsané v diáři.

Jaromír do Ameriky vzal nejen svou partnerku Dominiku, ale pochopitelně i maminku Annu, která má na jeho úspěchu obrovský podíl. Dělala mu totiž nezbytné zázemí. A hokej pořád miluje! Ukázala to, když ji organizátoři vzali na prohlídku haly a posléze fanshopu. „Když se doma koukám na televizi, sleduji jen hokej,“ prohlásila jako první větu v obchodě, kde se vyjímaly také dresy se jménem jejího syna.

Prodavačům byla »Mama Jagr« představena jako vrchní správkyně Jágrových pamětních předmětů, což u nich vyvolalo smích a okamžitě jí do sbírky přidali další. Medaile s číslem 68 se jí moc líbila. „Ta je krásná, tak už mám doma všechno,“ prohlásila.

Nakonec si však maminka olympijského vítěze pár suvenýrů stejně odnesla. Chvilku se zastavila také u dresu kapitána Pittsburghu, jehož výkony má očividně nastudované. „Crosby je velmi dobrej,“ smála se paní Jágrová do kamery.

„Já Pittsburgh miluju. Je to moje číslo jedna. Mám na toto město spoustu krásných vzpomínek a je mým druhým domovem,“ řekla evidentně dojatá maminka, která svými slovy vehnala spoustě fanoušků slzy do očí. "Maminka Jaromíra Jágra, Anna Jágrová, nás opravdu chytla za srdce," napsali Tučňáci k dojemnému videu z celé návštěvy.

Maminka Jaromíra Jágra s dresem svého syna
Maminka Jaromíra Jágra s dresem svého syna