17. února 2024 • 05:40

Nečas první hvězdou! Vyhnal z branky Vejmelku. Čech inkasoval pětkrát

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci na sobotu se hrál jediný zápas zámořské NHL. Arizona s českým gólmanem Karlem Vejmelkou prohrála na domácím ledě s Carolinou vysoko 1:5. Asistence u dvou gólů si v dresu Hurricanes připsal forvard Martin Nečas. Byl i u pátého gólu, po kterém střídal krajan v kleci Coyotes. Další Češi do utkání nezasáhli.



Martin Nečas přispěl v jediném pátečním utkání NHL dvěma přihrávkami k výhře hokejistů Caroliny 5:1 na ledě Arizony a stal se první hvězdou zápasu. Po jeho druhé gólové akci byl ve 47. minutě vystřídán Karel Vejmelka, který pustil pět branek z 26 střel. Coyotes prohráli poosmé v řadě.

Carolina začala zostra. Už po šestnácti sekundách hry udeřil z dorážky Jordan Martinook a v páté minutě připravil druhý gól týmu Nečas. Český útočník vlétl po pravé straně do útočného pásma, obkroužil branku a přihrál Jalenu Chatfieldovi, který bez problémů zvýšil.

Pjotr Kočetkov zastavil v zápase třicet střel a překonal jej pouze Dylan Guenther, který z rychlého protiútoku snížil na 1:2. Carolina kontrovala dvěma trefami ve druhé třetině. Seth Jarvis potrestal chybnou rozehrávku domácích a Teuvo Teräväinen se prosadil v přesilové hře z dorážky. Poslední gól vstřelil bekhendem Michael Bunting, jehož uvolnil mezi kruhy Nečas.

Góly

Domácí: 14:32. Guenther

Hosté: 00:16. Martinook, 04:50. Chatfield, 26:28. Jarvis, 37:16. Teräväinen, 44:37. Bunting

Sestavy

Domácí: Vejmelka (47. Villalta) – Moser, Durzi, Dermott, Dumba, Välimäki, Kesselring – Keller (A), Hayton, Schmaltz (A) – Maccelli, Bjugstad, Crouse (A) – L. Cooley, McBain, Guenther – Carcone, Kerfoot, Zucker.

Hosté: Kočetkov (S. Martin) – Slavin (A), Burns, Skjei, Pesce, Orlov, Chatfield – Svečnikov, S. Aho II (A), Fast – Bunting, Drury, Nečas – Martinook (A), J. Staal (C), Jarvis – Teräväinen, Kotkaniemi, Noesen.

Rozhodčí

Schlenker, Blandina – Murray, Marquis

Stadion

Mullet Arena, Tempe

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud