Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Velikonoce u Krpálkových: Pomlázce neunikla ani nemocná fenka!

Autor: OB

Na Velikonoční pondělí muži obvykle chodí po domácnostech svých známých a šlehají ženy a dívky ručně vyrobenou pomlázkou z vrbového proutí. Rodina judisty Lukáše Krpálka (33) se však rozhodla tuto dlouholetou tradici malinko poupravit a pořádnému »vyšupání« neunikla ani jejich fenka Oliva.

„10 a půl roku, po nádůrcích a o čtyři cecíky chudší. Tak byla potřeba pomlázka. Oliva nám letos pořádně rozkvete,“ napsala Eva Krpálková k fotografii, na které děti plácají jejich fenku. Té to však očividně moc nevadilo a s trochu vážným výrazem poklidně stála. Nejspíše věděla, že jakožto miláček jednoho z nejlepších judistů světa, se žádných nekalostí nemusí bát.   

Kromě svátků si však Lukáš Krpálek žádné volno neužívá. Intenzivně se připravuje na blížící se olympijské hry, které se letos uskuteční ve francouzském hlavním městě. Z této prestižní akce už má téměř dvoumetrový obr dvě zlaté medaile, se kterými se ale nespokojí a do Paříže poletí s jasným úmyslem. Získat »placku« číslo tři. A že na to dvojnásobný mistr světa rozhodně má!

Svou skvělou formu potvrdil už na začátku března v rakouském Linzu, kde se představil na tamním Grand Prix. Ve finále kategorie nad 100 kilogramů porazil předloňského mistra světa Andyho Grandu z Kuby a obhájil loňský titul.

Čtyři z pěti duelů včetně toho finálového vyhrál elitní český judista před časovým limitem a připsal si další cenný triumf. Nám tak nezbývá nic jiného než doufat,  že Lukáš bude v těchto skvělých výkonech pokračovat a v Paříží získá další zlato.

Eva Krpálková si Velikonoce pořádně užila
Eva Krpálková si Velikonoce pořádně užila