Miroslav Horák
2. dubna 2024 • 05:00

Nedvěd o posilách pro MS: Farmáři? Pokusíme se, ale... Jiříček snad ano

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankáři z NHL? Bez problému. Křídla? Také by se našla. Pak je tu však převis poptávky nad reálnými možnostmi. Národní tým pro mistrovství světa postrádá centry z nejlepší světové ligy, to samé platí pro obránce. Je jich nedostatek. Co není příznivé, mnozí hráči z farmy podle čerstvých informací těžko přiletí před šampionátem. „Vidím to jako vysoce nepravděpodobné. Ale pokusíme se,“ říká Petr Nedvěd. Výjimkou by mohl být David Jiříček z Columbusu, potažmo z Clevelandu.



Generální manažer reprezentace momentálně cestuje po USA, kde se schází s adepty startu na květnovém šampionátu v Praze. Koho nezachytí přímo, s tím komunikuje po telefonu. Chce mít jasno, s kým může počítat. Dlouho očekávané MS vypukne zhruba za šest týdnů v pátek 10. května. Čas letí, za chvíli dojedou do cíle NHL i AHL. Tedy jejich základní fáze, následně se otevře play off. Jak to vypadá s českými úlovky?

Klíčové pozice v brankovišti by měli obsadit maskovaní muži z NHL. Což je dobrá zpráva. Byť žádný z českých gólmanů není absolutní a nezpochybnitelnou jedničkou svého týmu, pořád mají zkušenosti s chytáním proti nejlepším hráčům světa. Což se počítá.

To platí především pro Petra Mrázka. Ostřelován bývá v průměru více než třiceti ranami za večer, v čemž patří k nejvytěžovanějším v lize.

Při zranění Daniela Vladaře (Calgary) a Vítka Vaněčka (San Jose) se předpokládá účast Petra Mrázka (Chicago), Lukáše Dostála (Anaheim) a

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20 České hokejové hry 2024

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Skupina B
Články odjinud


Články odjinud