Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Ester Ledecká ve Španělsku převzala cenu pro sportovkyni Unie a... Pokecala s králem!

Autor: vba

Neuvěřitelná pocta! Česká obojživelnice Ester Ledecká (29) převzala z rukou španělského královského páru Trofej Evropské unie. A s vládcem Filipem VI. si pak dlouze pokecala!

Ocenění pro nejlepšího sportovce ze zemí EU bylo součástí velkolepého ceremoniálu v honosném královském paláci El Pardo na severu Madridu.

Tam se pravidelně vyhlašují nejlepší sportovci Španělska, vzhledem k nedávnému předsednictví země v Radě Evropské unie pak Filip VI. s manželkou a královnou Letizií Španělskou tentokrát vůbec poprvé předali cenu i nejlepší závodnici z celé Evropy. A za rok 2022 se téhle pocty dočkala lyžařka a snowboardistka Ledecká, která tehdy mimo jiné obhájila olympijské zlato na prkně!

Vypíchla tenistu

„Je mi obrovskou ctí, že jsem mohla přebrat tuhle cenu z rukou krále a královny. Jsem vlastně první, kdo ji získal,“ pravila dojatá Ester, kterou si po vyhlášení sám král Filip VI. odchytl a pár minut s ní vedl zaujatou debatu. Sám má totiž ke sportu blízko, vždyť na olympiádě 1992 v Barceloně byl vlajkonošem své země, v jachtingu pak obsadil 6. místo!

Kromě Jeho Veličenstva se navíc Ledecká mohla pobavit s dalšími hvězdami z oboru. „Moc si vážím toho, že jsem vůbec byla v komunitě sportovců, kteří tu byli a tu cenu přebírali. V čele s Carlosem Alcarazem!“ vypíchla nedávnou tenisovou jedničku.

Pro boty jela do Milána

Tři olympijská zlata slavila v obřích lyžařských brýlích. Tentokrát je Ester Ledecká nechala doma, v královském paláci zato zaujala stříbrným až metalickým vzhledem! „Ester si pořídila outfit ve svém oblíbeném butiku na Starém Městě v Praze,“ sdělila Blesku tisková mluvčí české šampionky Erika Alchusová.

Oči všech přítomných ale nejvíce směřovaly dolů na její saténové boty od značky Versace s 12centimetrovým podpatkem! „Ester si je koupila pro tuto příležitost v Miláně,“ dodala Alchusová. Jejich cena? Přes 22 tisíc korun!

Ledecká pózuje s Trofejí Evropské unie. Vyhrála ji dodatecne za rok 2022, kdy vybojovala své tretí olympijské zlato.
Ledecká pózuje s Trofejí Evropské unie. Vyhrála ji dodatecne za rok 2022, kdy vybojovala své tretí olympijské zlato.