26. září 2009 • 19:42

Vendula Frintová je mistryní světa v duatlonu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Triatlonistka Vendula Frintová získala pro Českou republiku první individuální titul z mistrovství světa v duatlonu. V americkém Concordu dnes bývalá evropská šampionka vyhrála o čtyři sekundy před Francouzkou Sandrou Levenezovou, s kterou svedla úspěšný souboj v závěrečných 50 metrech.



"Již před závodem jsem se rozhodla, že od začátku druhého běhu vypálím.
Dlouho jsem běžela vepředu sama, ale pět set metrů před cílem mě doběhla Francouzka a těsně jsem ji zdolala až v cílové rovince," řekla ČTK Frintová, která z minulosti má ve své sbírce kompletní sadu medailí z evropských šampionátů.

Kontinentální titul vybojovala v roce 2005 v Debrecínu, na světovém šampionátu se jí však zatím nedařilo. Při jediném předchozím startu před čtyřmi lety v australském Newcastlu závod nedokončila.

"Po letošní sezoně, kdy to bylo nahoru a dolů, je to velmi příjemné zakončení roku. Ale medailí z triatlonu si cením přece jen více," uvedla šestadvacetiletá rodačka z Náchoda, která se dvakrát stala triatlonovou vicemistryní světa do 23 let a byla v této kategorii i evropskou šampionkou.

Triatlonová sezona jí letos tolik nevyšla. V seriálu mistrovství světa obsadila celkové 23. místo. Ve finálovém závodu v Gold Coastu v Austrálii byla v polovině září devatenáctá.

Dosud nejlepšího českého výsledku mezi jednotlivci na MS v duatlonu dosáhl Štěpán Chroustovský, který v roce 1996 skončil druhý. O rok dříve vyhráli závod družstev Ladislav Raim, Miloš Fox a Jiří Seidl, který je trenérem Frintové.

Mistrovství světa v duatlonu v americkém Concordu (10 km běh, 40 km cyklistika, 5 km běh):

1. Frintová (ČR) 2:08:18, 2. Levenezová (Fr.) -4, 3. Burgosová (Šp.) -12, 4. Van der Meijdenová (Niz.) -22, 5. Haugová (Něm.) -30, 6. Steynová (JAR) -37.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud