6. ledna 2023 • 19:51

Tříletá éra je u konce. Hvězdný sniper mantuu ukončil spolupráci s OG

Autor: Kateřina Sauerstromová
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mateusz "mantuu" Wilczewski vstupuje do nového roku jako volný hráč. Talent s polskými kořeny strávil poslední půl rok v týmu na lavičce a nyní oficiálně končí. “Dokud nenajdu nový tým, tak budu streamovat,” prozradil.



Zakládající člen

Mantuu byl v prosinci roku 2019 u samotného založení CS:GO sekce nyní již proslulé organizace OG. V základní pětce strávil dva a půl roku než byl červenci 2022 nahrazen Abdulem “degster” Gasanoven. Návrat do hlavní soupisky po bok NEOFRAGA se nekoná, OG neprodloužilo jeho smlouvu a mantuu tak může své schopnosti poskytnout novému týmu.

Nový recept na úspěch

Za rozhodnutím posadit  polského odstřelovače na lavičku stály nedostatečné výkony celého týmu. Žádná významnější trofej a neúspěšné kvalifikace na Major ve Stockholmu i v Antverpách naznačovaly možné personální změny, ke kterým nakonec došlo.

Před BLAST Premier Spring Final onemocněl mantuu koronavirem a šanci zazářit tak místo něj dostal odchovanec Team Spirit, degster. Ruský sniper se příležitosti chopil jak nejlépe mohl, svým výkonem značně přispěl k dosažení semi-finále a v OG si vybojoval trvalé místo v základu.

Po půl roce je tak jasno, mantuu se do soupisky nevrátí a bude hledat nové zázemí. “Bylo nám ctí sledovat, jak rosteš v našich barvách. Už navždy budeš součástí historie OG,” prohlásila na konto hráče organizace OG.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud