5. března 2019 • 15:09

V Katovicích vládl Astralis. Pro výhru si došel nejkratší možnou cestou

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Neskutečný výkon. V polských Katovicích se o víkendu konal první letošní Major v populární počítačové střílečce Counter Strike:Global Offensive, který jednoznačně ovládl tým Astralis. Dánský celek během turnaje ESL Intel Extrem Masters předvedl naprosto fantastickou jízdu a během celého turnaje byl k nezastavení. Prohrál jen jednu mapu, navíc ještě v prodloužení a zásluhou si tak odváží bonus ve výši 500 tisíc dolarů, tedy více než 11 a čtvrt milionu korun. Loňští vítězové Fnatic se do vyřazovací části neprobojovali.



Už ve skupinové fázi předvedli fantastickou jízdu. Astralis ve složení hráčů dev1ce, dupreeh, Xyp9x, Magisk a gla1ve začali přímo parádně. Nejdříve si v prvním kole jednoznačně poradili s týmem CompLexity Gaming 16:6 v mapě Nuke, ve druhém kole v mapě Train zdecimovali Cloud9, kterým nedali ani jednu šanci a ovládli mapu 16:0. Ve třetím kole, které již bylo na tři mapy, si připsali první porážku. S Renegades padli v první mapě (Mirage) 17:19, tedy až v prodloužení. Další mapy už si však vítězství vzít nenechali a vyhráli 16:9 (Nuke) a 16:2 (Inferno).

Do vyřazovací části turnaje tak šli z prvního místa a hned ukázali, že na skupinovou fázi dokážou hladce navázat. Hned první mapu (Mirage) proti týmu Ninjas in Pyjamas ovládli 16:5, druhou (Dust 2) vyhráli sice o něco těsněji, ale přesto 16:14).

V semifinále narazili na MIBR, který v mapě  Overpass chvíli zlobil, ale nadšené a rozjeté Dány nezastavil. Astralis ji vyhrál 16:14, mapu Inferno pak ovládl 16:7.

Stejně suverénně si dánský tým počínal i v samotném nedělním grandfinále. V něm narazil na finský tým ENCE, který na turnaji hodně překvapil. Ani Finům se však nepodařilo Astralis ohrozit. V mapě Train sice začali nad očekávání dobře, ale nakonec se z výhry 16:11 radovali Dánové. Ti pak jednoznačně ovládli mapu Inferno (16:4) a šli si vyzvednout vytoužený pohár pro vítěze celého turnaje.

Astralis si odváží tučnou sumu přesahující jedenáct a čtvrt milionu korun. Druzí ENCE vybojovali přes tři a čtvrt milionu korun, dohromady si všichni hráči rozebrali prize pool v hodnotě dvaceti dvou a půl milionu korun.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud