5. dubna 2014 • 10:22

Vítkovický Sloboda je hráčem měsíce března Radegast indexu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovice již z bojů o Masarykův pohár vypadly, ale jejich obránce Karol Sloboda v první polovině play-off ukázal cestu, jakou by se za titulem mělo jít. V osmi utkáních zblokoval 19 soupeřových střel a 10 krát zablokoval soupeřova hráče. V součtu se statistikou +/-, kde získal 3 kladné body, to znamená 51 bodů v Radegast indexu, které mu v rámci play-off vynesly titul hráče měsíce března.



V pěti zápasech série se Spartou nasbíral Sloboda 27 Radegast index bodů, ale jeho tým i přesto nepostoupil. Zdá se však, že svou hrou ukázal cestu, jak by se leader základní části extraligy dal porazit.

Kometa Brno na to zřejmě pamatovala hned v prvním utkání semifinále, kdy svou bojovností a obětavostí přetlačila sparťany. Sparťanský trenér Josef Jandač se nechal slyšet, že svým svěřencům nemůže upřít snahu a bojovnost.

Nicméně podíváme-li se na to optikou statistiky Radegast index, o skutečné bojovnosti nemůže být řeč. 19 hráčů Sparty celkem v prvním semifinále vyprodukovalo 18 hitů, což není ani jeden hit na hráče. Celkově se jako tým dostali na - 4 Radegast index body a v porovnání s 52 Radegast index body Komety zaslouženě prohráli.

V druhém utkání se Sparta poučila a srovnala sérii po výhře 3:0. Důležitým faktorem jejich úspěchu byla zvýšená obětavost a bojovnost, v níž Kometu předčila. Svědčí o tom celkový poměr Radegast index bodů 34 ku 21 pro Spartu.

Druhé semifinálové sérii zatím dominuje Třinec, který zvítězil v obou domácích utkáních nad Zlínem 4:0 a 5:2. Největší rozdíl se opět ukazuje ve statistice Radegast index, kde v prvním utkání Třinec převálcoval Zlín v poměru 32 ku 3 a ve druhém dokonce 42 ku 2.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud