20. dubna 2011 • 15:08

Sakic jmenován výkonným poradcem v Coloradu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý vynikající útočník Joe Sakic byl v zámořské NHL jmenován výkonným poradcem hokejistů Colorada. V organizaci, kde jedenačtyřicetiletý Kanaďan strávil celou svoji kariéru v prestižní soutěži, má pomoci Avalanche na cestě vzhůru z ligového suterénu.



"Bude to pro mě velká zkušenost," uvedl na úterní tiskové konferenci Sakic, jenž však dosud ještě nezná své kompetence a přesnou náplň práce.

Věří ale, že se již nebude opakovat podobně špatná sezona, jako byla pro Avalanche ta poslední. V tomto ročníku totiž byl tým se 68 body druhým nejhorším v celé soutěži, když si na konto připsal nejméně výher (30) i bodů (68) od svého stěhování z Québeku.

"Tým je přímo uprostřed dobrého plánu přestavby a je tady již pár dobrých mladých hráčů," připomněl Sakic, který před dvěma roky ukončil aktivní kariéru, během níž se s klubem dvakrát radoval ze zisku Stanleyova poháru (1996 a 2001) a drží také několik klubových rekordů, včetně těch v počtu odehraných zápasů (1363), vstřelených gólů (625), asistencí (1016), či celkem nasbíraných bodů (1641).

Ke zlepšení nelichotivé situace klubu z Denveru by mohl přispět i letošní draft - v červnu v Minnesotě si budou zástupci Laviny vybírat jako druzí v pořadí a posléze hned jako jedenáctí, což je pozice, kterou získali při výměně se St. Louis.

Ačkoliv Sakic nemá ještě přesně definované kompetence, je zřejmé, že do hokejových operací bude zasahovat. "Je zcela jasné, že zná tu hokejovou stránku věci," uvedl generální manažer Greg Sherman.

"Ale on chce znát více a naučit se i obchodní záležitosti a věci, s nimiž se musíme potýkat při vedení týmu. To je přece jen něco odlišného," dodal Sherman.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud