6. července 2011 • 22:27

Martínek se upsal Columbusu, polepší si

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český hokejový obránce Radek Martínek se v NHL stěhuje z New Yorku Islanders do Columbusu. Jako volný hráč podepsal s Blue Jackets roční smlouvu.



Finanční podmínky kontraktu nebyly zveřejněny, podle deníku Columbus Dispatch si Martínek vydělá 2,2 milionu dolarů. V uplynulé sezoně měl čtyřiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa příjem 1,9 milionu dolarů.

"Radek Martínek je už několik sezon kvalitní bek v NHL a myslíme si, že je to dobrá posila pro náš klub. Je to chytrý, spolehlivý hokejista, který přinese do naší obrany charakter a zkušenost," řekl generální manažer Blue Jackets Scott Howson.

Martínek si v minulém ročníku připsal v 64 zápasech 16 bodů za tři branky a 13 asistencí.

V sezoně vynechal 18 utkání kvůli zranění ruky a smůlu měl i na mistrovství světa, kde pro něj turnaj skončil hned v prvním utkání proti Lotyšsku s otřesem mozku po zákroku Arturse Kuldy. Přesto nakonec v Bratislavě získal bronzovou medaili.

Lékaři se sklání nad zraněným Radkem Martínkem
Lékaři se sklání nad zraněným Radkem Martínkem

Dosud působil bývalý českobudějovický zadák v NHL jen v Islanders, kteří jej draftovali v roce 1999 v osmém kole jako 228. hráče v pořadí. Na kontě má 453 utkání v NHL a 103 bodů za 21 branek a 82 asistencí. V play off odehrál devět zápasů a zaznamenal jednu asistenci.

Columbus ztratil na trhu volných hráčů českého beka Jana Hejdu, který se upsal Coloradu. Klub naopak získal obránce Aarona Johnsona z Nashvillu, gólmana Curtise Sandorfa z Montrealu a smlouvu podepsal bek James Wisniewski.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud