23. července 2011 • 16:32

Smrt hokejisty Boogaarda: Obvinili bratra!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americká prokuratura viní mladšího bratra bývalého hráče NHL Dereka Boogaarda z toho, že přispěl k hokejistově smrti. Den po návratu z léčebny mu měl v květnu podat prášek tišící bolest, který však v kombinaci s alkoholem přivodil náhlé úmrtí obávaného bitkaře.



Z policejních výslechů vyplynulo, že čtyřiadvacetiletý Aaron Boogaard dal staršímu sourozenci lék ne kvůli bolesti, ale aby ho připravil na dlouhou noc na večírku. Protože hokejista požil celou řadu přípravků, neviní státní zástupci jeho bratra z vraždy nebo zabití.

Svým chováním ale měl i tak překročit několik zákonů. U soudu bude čelit obvinění z toho, že lék získal nelegálně a předal ho bratrovi, ačkoliv patří mezi přípravky vydávané pouze na předpis. Navíc je podezřelý z toho, že manipuloval s důkazy na místě, kde byl Boogaard nalezen.

Boogaardův právní zástupce se nechtěl k obviněním vyjadřovat. "Naši odpověď zveřejníme raději u soudu než v médiích. I vzhledem k tomu, že Aaron byl a stále je zničený ze smrti svého bratra," uvedl právník John Lundquist.

Osmadvacetiletý kanadský hokejista Derek Boogaard z New Yorku Rangers byl nalezen mrtev v polovině května. Přes dva metry vysoký bitkař celkem v elitní zámořské lize odehrál 277 zápasů, vstřelil tři góly, připsal si 13 asistencí a 589 trestných minut.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud