Zdeněk Janda
23. září 2011 • 04:30

Jágr si za Philadelphii ještě nezahrál, nemá pracovní povolení

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Administrativní zádrhely zatím zabránily Jaromíru Jágrovi, aby se poprvé objevil v dresu Philadelphie. Hvězdný útočník čeká na to, až mu úřady vyřídí pracovní vízum. Premiéru si tak odbude až v dnes v noci na ledě Detroitu. Před vlastními fanoušky si prvně zahraje v pondělí. A hned proti Rangers, tedy týmu, v němž v NHL před třemi lety končil.



Fanoušci Flyers už se v utkání proti Torontu, které se odehrálo v noci na včerejšek, těšili, že poprvé uvidí Jaromíra Jágra v pro ně nejzamilovanějším dresu. Jenže úbor s číslem 68 na ledě chyběl. Důvod? Jágr zatím čeká, než mu úřady vyřídí pracovní povolení. Bez něj totiž v zámoří nemůže hrát.

Do hry nemohl 39letý útočník zasáhnout ani v utkání proti Red Wings, jenž se odehrálo v noci na dnešek v kanadském Ontariu. Poprvé by za svůj nový tým v přípravě měl tedy do akce naskočit až dnes v noci na ledě Detroitu. Takže proti mužstvu, které o něj během léta rovněž usilovalo. Teď budou moct jeho šéfové na vlastní oči vidět, o co přišli…

„Nezapomínejte ale, že je mi devětatřicet. Takže nechci říkat, že budu nejlepší, ani že budu hrát skvěle. Ale vím jistě, že do toho dám všechno,“ říkal Jágr před pár dny na tiskové konferenci, na níž ho klub Flyers oficiálně představil.

Philadelphii čeká před sezonou ještě pět zápasů, Jágr by se měl poprvé před vlastními fanoušky v hale Wells Fargo Center představit v pondělí 26. září, kdy se Flyers utkají v pikantním zápase s New York Rangers.

A hlavně pro zkušeného útočníka to bude mimořádné, protože nastoupí proti mužstvu, v němž se v NHL představil naposledy. Právě v Rangers zamával úchvatné kariéře s tím, že jde do Ruska a do zámoří už se nikdy nevrátí.

A vida, teď je zpět. Proti svým někdejším parťákům se postaví sice jenom v přípravě, ale i tak to bude premiéra jako hrom. Fanoušci jsou už teď natěšení, na webových diskuzích rozebírají, s kým by mohl hrát a jak mu to asi půjde.

Těším se. Jágr je před svým návratem do NHL plný očekávání i odhodlání.
Těším se. Jágr je před svým návratem do NHL plný očekávání i odhodlání.

Když se na zámořské scéně objevil před třemi lety naposledy, na dresu Rangers měl velké C. V týmu Flyers ale kapitánem nebude, tuto prestižní funkci podle očekávání bude plnit obránce Chris Pronger.

Ale i on tuší, že slovo nejstaršího člena kádru bude rovněž důležité. „Můžu být něco jako hlava naší skupiny, ale rozhodně to z mé strany nebude žádná show jednoho muže. Určitě i takoví hráči jako Jaromír (Jágr) si řeknou své a budou náš tým vést,“ uvedl Pronger.

Jaromír Jágr bude i ve svém novém působišti tradiční 68.Foto ČTK/AP

Debut v dresu Flyers si mezitím v zápase s Torontem odbyl gólman Ilja Bryzgalov, z finančního hlediska největší letní posila. Ruský brankář se klubu upsal na devět let za 51 milionů dolarů, v přepočtu asi 870 milionů korun. A teď se poprvé objevil v ostré akci.

Fanoušci ho přijali vřele, ale 31letý brankář se příliš nevyšvihnul. „Líbila se mi reakce od lidí, ale rozhodně se svým výkonem nemůžu být spokojený,“ přiznal sebekriticky Bryzgalov, jenž inkasoval čtyřikrát a Philadelphia doma prohrála 2:4.

„Myslím si, že chytal docela dobře,“ okomentoval s notnou dávkou diplomacie jeho výkon kouč Peter Laviolette. „Ale určitě před ním musíme hrát lépe v defenzivě.“

Bryzgalov už má domácí premiéru za sebou, v pondělí půjde na řadu druhá největší letní posila. Jaromír Jágr už je natěšený.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud