Zdeněk Janda
27. září 2011 • 04:54

Nezastavitelný Jágr! Rangers sestřelil dvěma góly a asistencí

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

ZPRAVODAJSTVÍ PŘÍMO Z USA, VIDEO - Dva zápasy, tři góly, celkem pět bodů (3+2). A pokaždé byl vyhlášen hlavní hvězdou zápasu. Jaromír Jágr vtrhnul po třech letech do kolotoče NHL jako uragán, skvostně v přípravě zvládl i včerejší domácí premiéru, při níž Philadelphia porazila Rangers 5:3 a devětatřicetiletý útočník zazářil třemi body (2+1).



Tenhle chlapík že tři roky nehrál v NHL? Tomu se těžko dá uvěřit... Jaromír Jágr válí jako zamlada, zápas proti Rangers, jenž se odehrál v noci na dnešek, proměnil téměř ve svou exhibici. Nejen, že se dvakrát trefil v početní výhodě, ale svým dotěrným napadáním zařídil i vítězný gól na 4:3. A vyšvihl i celou řadu dalších akcí, při níž hráč newyorského týmu nestíhali.

„Pro sebevědomí je dobře, že se mi poměrně daří. Ale zase bych z toho nedělal velkou vědu, všechno je to pouze příprava. Uvidíme, jak to bude vypadat dál,“ vykládal Jágr, jenž byl po utkání proti svému bývalému týmu pochopitelně obklopený hordou novinářů.

„Když má puk, je obrovsky šikovný. Dokáže uvolnit spoluhráče, umí najít volné místo, v ofenzivě dělá spoustu dobrých rozhodnutí. Zdá se, že ten přechod na úzké hřiště zvládá výborně, už zase hrál líp než před tím v Detroitu,“ chválil ho trenér Peter Lavoliette a připomněl Jágrův první zápas, kdy Detroit pomohl zdolat dvěma body (1+1). A už i tehdy byl vyhlášený první hvězdou zápasu.

Jágrovi tentokrát náramně seděla spolupráce s Claudem Girouxem, třiadvacetiletým centrem. Ten si na slavného spoluhráče až zázračně rychle zvyknul, při některých akcích se zdálo, že tihle dva spolu snad nastupují roky... 

Jaromír Jágr proti Rangers zářil, blýskl se dvěma góly a asistencí
Video se připravuje ...

„S ním na centru je mnohem jednodušší hrát. On je prostě geniální,“ vysekl mu Jágr poklonu. Při otázce, jestli mu někoho připomíná, se český útočník usmál. „Mě, když jsem byl mladší. Ale spíš si myslím, že on je to malý Mario Lemieux,“ vysekl Jágr další poklonu.

Jágr v zápase proti Rangers
2 góly (oba při přesilovce)
1 asistence (přihrál na klíčový gól na 4:3)
5 střel
3 další vyložené šance
15:19 odehrál minut (z toho 4:47 min. v početní výhodě)
- byl vyhlášený první hvězdou zápasu
- stejně jako předtím v Londonu hrál ve formaci s Girouxem a Talbotem,
- v průběhu zápasu Talbota nahradil český útočník Voráček

Fenomenální útočník nejdříve skóroval v první třetině přesnou střelou po ledě při přesilovce ze svého typického místa, potom se trefil ve 25. minutě zblízka při dvojnásobné početní výhodě.

A třetí bod přidal ve 47. minutě, kdy důrazně napadal, protivníka obral o puk a z následné akce gólově uštknul obránce Coburn.

Jágr si tak okamžitě hned při první příležitosti získal fanoušky Flyers, kteří byli natěšení na to, co předvede. „A viděl jste sám, ne?“ pousmál se na toto téma jeden z nich, který měl na sobě dresu s číslem 48, jenž patří Danny Brierovi.

Právě on je pro něj největším hrdinou Philadelphie, ale pokud Jágr bude i nadále pokračovat v podobných výkonech, bude mít Briere rychle velkého konkurenta.

„Jsem moc rád, že Jags hraje za nás, pořád je to výtečný hrát. A o to je sladší, že nám pomohl zdolat Rangers,“ pousmál se příznivec Steve. Rivalita mezi oběma týmy je obrovská, což bylo cítit i na ledě. Zápas provázela řada šarvátek a slovních přestřelek.

„Zdá se, že při vzájemných soubojích těchto dvou rivalů bude řada vražd,“ s dávkou nadsázky to okomentoval gólman Ilja Bryzgalov.

Dařilo se i dalším Čechům

Výhru vychytali dva čeští brankáři. Michal Neuvirth se podílel 22 úspěšnými zákroky na výhře Washingtonu nad Columbusem 3:1 a překonal jej jen krajan Václav Prospal, který v 53. minutě zkorigoval výsledek.

Asistenci na třetí gól Capitals si předtím připsal v polovině druhé části při trefě Mathieua Perreaulta obránce Roman Hamrlík. Ondřej Pavelec při vítězství Winnipegu 3:1 v St. John's nad Ottawou kryl 24 střel a překonal jej jen v 46. minutě v přesilové hře Mika Zibanejad.

NHL, výsledky přípravných utkání

Ottawa - Winnipeg 1:3 (0:0, 0:2, 1:1), hráno v St. John´s
Branky: 46. Zibanejad - 22. Scheifele, 37. Bodie, 54. Maxwell. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celý zápas, kryl 24 z 25 střel a měl úspěšnost zákroků 96 procent.

Washington - Columbus 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Branky: 10. Wideman, 15. Eakin, 30. Perreault (Hamrlík) - 53. Prospal. Brankář Michal Neuvirth odchytal za Washington celý zápas, kryl 22 z 23 střel a měl úspěšnost zákroků 95,7 procenta.

Philadelphia - New York Rangers 5:3 (1:1, 2:2, 2:0)
Branky: 10. a 25. Jágr, 32. Read (Voráček), 47. Coburn (Jágr), 60. Simmonds - 3. Thuresson, 31. Mitchell, 36. B. Boyle.

Montreal - Boston 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branky: 36. Cammalleri - 45. Seguin, 54. Clark.

Vstoupit do diskuse
5
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud