Martin Tomaides
17. listopadu 2011 • 21:48

Čeští rváči v NHL a jejich poprvé: Na budku dostal i Kočí

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Dvořák, Hejda, Kočí, Michálek, Polák. To je pětice českých hokejistů, kteří se v NHL už poprali, ale hned při svém prvním shazování rukavic dostali pěkně naklepáno. Češi opravdu nejsou známí touto oblíbenou zámořskou kratochvílí a minulý víkend se k této skupině připojil i Jakub Kindl z Detroitu. Prohlídněte si jejich premiéry.



David Kočí (vlevo) v bitce s Brianem McGrattonem
David Kočí (vlevo) v bitce s Brianem McGrattonem

Radek Dvořák (Florida)

Jako osmnáctiletý vyjukaný nováček málem přišel k pořádnému úrazu. Dvořák se po průniku do útočného pásma nechtěně ohnal holí a zasáhl jednoho z protihráčů, a to všechno ve chvíli, kdy na ledě bylo obávané monstrum Mike Peluso.

Tenhle ranař dokázal posbírat i 408 trestných minut za sezonu, ale také byl důležitou součástí při výhře New Jersey ve Stanley Cupu v roce 1995. V útoku s ním tehdy hrál Bobby Holík.

Jan Hejda (Columbus)

Pro svá široká ramena se Hejdovi mezi slávistickými fanoušky přezdívalo "stěhovák". Do bitky se každopádně pustil s tím nepravým. První eskymák v NHL Jordin Tootoo vypadá na ledě tak trochu jako rozjetá lednička.

Dorostl pouze do výšky 174 cm, což je o 17cm méně než český bek, na ledě se však chová nekompromisně. Se skoro stokilovým Hejdou, který bránil spoluhráče Kleslu, praštil o zem jako s pytlem plným listí.

Jakub Kindl (Detroit)

Mladý bek Detroitu, který začal ve slavném klubu svou druhou celou sezonu, se sice už v pěstních soubojích stihl otrkat v nižších ligách jako je AHL nebo OHL.

Přesto když o víkendu poprvé shodil rukavice tak se zdálo, že v televizi ani neviděl Rockyho. O dva roky mladší Jamie Benn z Dallasu ho lehce složil k zemi.

David Kočí (Chicago)

Nikdo by to asi moc nečekal, ale při své první pěstní výměně dostal naloženo i jediný český "profesionální" rváč David Kočí.

O hlavu menší Josh Gratton mu vystavil parádní K.O.! Na Kočího obranu nutno dodat, že ve stejném zápase se oba kohouti porafali ještě jednou, a to už měl současný bek pražské Sparty navrch.

Milan Michálek (San Jose)

Nejelpší český střelec právě rozjeté sezony, se dá označit zámořským termínem "power-forward", tedy silový útočník. Silný na bruslích, často pevně usazený před bránou, čekající na dorážku nebo teč.

Když se do něj ale v hromadné rvačce pustil Scott Nichol, prcek který má o 13 cm a 20 kg méně než Michálek, vypadalo to trochu jako když Michálkův soupeř vypil kouzelný lektvar, jaký vždycky vařil druid pro Asterixe.

Roman Polák (st.Louis)

Tenhle tréninkový fanatik je rozhodně největším silákem mezi českými hráči v zámoří. I vyhlášený rváč a jeden z největších postrachů zámořských kluzišť a Polákův bývalý spoluhráč Cam Janssen prohlásil, že nikdy neviděl nikoho v posilovně tak silného, jako je bývalý obránce Vítkovic.

I Polák si ke své rvačce vybral hráče menšího než je on sám. Bohužel jeho soupeř Carcillo je jeden z nejtrestanějších hráčů posledních let a tak i Polák pochopil, že bitka na ledě není vždy jen o síle

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud