5. prosince 2011 • 09:45

TOP 5 kníračů: Listopad byl měsícem, kdy se hráči NeHoLí pod nosem

Autor: Pavel Křiklan
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE: Jako by se v listopadu NHL vrátila na přelom sladkých 70. a 80. let. Ne snad kvůli tomu, že by se hrál pomalejší hokej, ale ty vizáže… Jedna (retro)báseň! Slavná kanadsko-americká liga se podle tradice zapojila do charitativního projektu Movember (složenina anglických slov moustache – knír – a November – listopad), kdy si hráči nechávají narůst knírek, aby tím upozornili na problém závažného mužského onemocnění: rakoviny prostaty. Jen v Česku na něj umírá každé čtyři hodiny jeden muž.



V extralize tento program podpořil třeba třinecký Rob Davison, jenž si tenhle zvyk přinesl z NHL. V zámoří v minulých dnech vousy bujely skoro jako při play off, kdy hráči každoročně odkládají žiletky ze svého dosahu.

Renomovaná televizní stanice TSN uspořádala soutěž, kdy v imaginárním play off vybírala ty nejhezčí „knírače“ (charitativní organizace Movember dokonce oficiálně svého Miss volí). Jejím vítězem se stal Claude Giroux z Philadelphie. Deník Sport byl benevolentnější a našel pět fešáků, kteří si pod nosem vypěstovali nejnápaditější mužskou ozdobu. Tady je Top 5. Jednotlivé modely navíc silně připomínají některé slavné vousáče…

 

1. Cal Clutterbuck (Minnesota)

Na ledě září, sbírá bod za bodem, přitom podle tohoto vzezření by mohl být stejně dobrým představitelem nonšalantního gangstera z Ameriky 30. let. Anebo otec z hororového seriálu Addamsova rodina.

Cal Clutterbuck.Foto sportsnet.ca
Raul Julia jako Gomez Addams.Foto sucksorrules.com

2. Jaromír Jágr (Philadelphia)

Co by pro dobrou věc neudělal… „Vypadám hrozně, ale oholit se nemůžu,“ vykládal začátkem měsíce. Kdyby se nezranil, možná si jej fanoušci mohli užít víc. Zvlášť s jeho image frontmana Metalliky Jamese Hetfielda.

Jaromír Jágr.Foto AP
James Hetfield.Foto concert-pictures.com

3. Matt Moulson (NY Islanders)

Parádní kousek, s nímž střelec Islanders nevypadá na 28 let, že? Daleko víc se podobá zpěvákovi Queen Freddiemu Mercurymu. Pro Moulsona má akce zvláštní podtext, neboť se narodil 1. listopadu.

Matt Moulson. Matt Moulson.Foto Profimedia.cz
Freddie Mercury. Freddie Mercury.Foto bernard-greentea.blogspot.com

4. Claude Giroux (Philadelphia)

Světlovlasý tvůrce hry Flyers s tmavým knírem pod nosem, to je rarita. Jen zdůrazňuje jeho odhodlání, s nímž táhne tým vpřed. Jeho ozdoba si v ničím nezadá s tou, kterou nosil herec Josh Brolin ve snímku Tahle země není pro starý.

Claude Giroux. Claude Giroux.Foto AP
Josh Brolin. Josh Brolin.Foto dailymail.co.uk

5. Eric Cole (Montreal)

Zvláštní, jak obličej útočníka Montrealu dostal poté, co si nechal narůst mocný knír z typicky amerického výrazu jiný, vpravdě slovanský nádech. Teď vyhlíží spíš jako ukrajinský mýtický hrdina Taras Bulba.

Erik Cole. Erik Cole.Foto totalprosports.com
Taras Bulba. Taras Bulba.Foto darussia.com
Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud