13. prosince 2011 • 19:07

Jágr přišel o parťáka: Giroux má otřes mozku, jeho stav se zhoršil

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Flyers se budou muset delší čas obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Clauda Girouxe. Centr Jaromíra Jágra v elitním útoku Philadelphie utrpěl po nárazu od spoluhráče Waynea Simmondse v sobotním utkání NHL proti Tampě Bay otřes mozku.



"Claudeovi dnes nebylo moc dobře. Za poslední dny se jeho stav hodně zhoršil. Na neurčitou dobu bude kvůli otřesu mozku mimo hru," řekl dnes novinářům generální manažer Philadelphie Paul Holmgren.

Giroux při jedné akci ve druhé třetině sobotního zápasu upadl na led, a když se ho jeho spoluhráč Simmonds pokoušel přeskočit, trefil ho kolenem do hlavy.

Flyers svou hvězdu z utkání stáhli, nicméně mělo se zato, že pouze z preventivních důvodů.

Třiadvacetiletý Giroux, jehož Jágr označil za "malého Maria Lemieuxe", je s 39 body nejproduktivnějším hráčem NHL a s 16 góly nejlepším střelcem týmu.

Je klíčovým členem speciálních formací na přesilovky i oslabení a průměrně tráví na ledě 21:28 minuty.

Jeho místo v centru prvního útoku se zkušenými křídly Jágrem a Scottem Hartnellem by měl minimálně pro dnešní utkání ve Washingtonu převzít devatenáctiletý Sean Couturier, jenž vede čtvrtou lajnu složenou z nováčků.

Giroux je po kapitánovi Chrisi Prongerovi a mladém útočníkovi Braydenu Schennovi třetím hráčem Philaldelphie, který nemůže hrát kvůli otřesu mozku.

Stejné potíže trápí i jednu z největších hvězd soutěže Sidneyho Crosbyho, jehož návrat do sestavy Pittsburghu trval jen osm zápasů a v současnosti je opět mimo hru.

Claude Giroux oslavuje vítězný gól v prodloužení na ledě Buffala.
Claude Giroux oslavuje vítězný gól v prodloužení na ledě Buffala.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud