František Suchan
23. ledna 2012 • 22:50

Špatné zprávy z NHL: Čeští hokejisté ztrácejí sílu

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Špatné zprávy přibývají. Spoustě Čechů, kteří mají velet svým týmům v produktivitě, se nedaří start do druhé poloviny základní části NHL. Tomáš Fleischmann, Milan Hejduk, Václav Prospal a další se (zatím marně) snaží nahodit podzimní tempo. A do toho všeho se zase zranil český generál Jaromír Jágr...



Na začátku druhé půlky sezony NHL se spoustě krajanů nevede, nebodují a někteří dokonce ztrácejí místo v sestavě

JAROMÍR JÁGR PHILADELPHIA 40 34 (12+22)

OBNOVENÉ ZRANĚNÍ TŘÍSLA
Ne a ne se té bolesti zbavit. Svérázná masáž problémových partií, která se stala hitem na internetu, nepomáhá... Jaromír Jágr už kvůli potížím s třísly vynechal v sezoně šest zápasů, z dalších dvou brzy odstoupil. Teď si počtvrté dává nucenou pauzu. Sobotní duel s Devils opustil už po čtyřech střídáních. „Přispěl k tomu hrozný led,“ nechal se slyšet 39letý útočník. „Byl měkký, to se na bruslích vždycky špatně klouže a všechno taháte právě třísly.“ Podle Flyers jejich česká hvězda vynechá dvě další utkání a vrátí se po přestávce vyplněné All Star Game, zápas se uskuteční o následujícím víkendu.

Jaromír Jágr se protahuje před čtvrtečním tréninkem PhiladelphieFoto Barbora Reichová (Sport)


MICHAEL FROLÍK CHICAGO 47 13 (5+8)

3 BODY ZA 18 ZÁPASŮ
Občas dostával prostor i v ofenzivních lajnách, jenže formu momentálně zkrátka nemá. Proto z něj kouč udělal křídlo čtvrté formace, musí hlavně napadat a bránit (a zároveň se bát o místo v týmu). Na led se moc často nedostane, body v takovém rozpoložení nesbírá. Gól dal naposledy 14. prosince.

David Bolland otevřel skóre proti San Jose. Na střídačce mu gratulují i Frolík a Hossa.Foto ČTK


MILAN HEJDUK COLORADO 49/27 (11+16)

JEDINÝ GÓLOVÝ ZÁPAS Z 23
Nikdo na něj netlačí, Avalanche si vede celkem obstojně. Ale stejně, jeho český kapitán sám cítí, že to není ono. Od začátku prosince se trefi l pouze třikrát, z předchozích 23 zápasů to dělá pouhé dvě branky, a to v jediném zápase. Veterán má v mužstvu zásadní roli, řídí přesilovky, nějaký ten gól by bodnul.

Milanu Hejdukovi (uprostřed) gratulují ke vstřelenému gólu Petr Mueller (vlevo) a Erik JohnsonFoto ČTK/AP


MILAN MICHÁLEK OTTAWA 45/32 (23+9)

4 GÓLY ZA 14 ZÁPASŮ
Stále předvádí svůj drtivý hokej, je vidět, boduje. Jenže na startu sezony si nasadil laťku vysoko, před svým prosincovým zraněním vedl pořadí kanonýrů NHL. Od návratu na led ale těžko hledá mušku, posledních pět zápasů se netrefil a na vedoucího Stevena Stamkose (32 gólů) ztrácí už 9 branek.

Tady Milan Michálek proti brankáři Philadelphie Bryzgalovovi neuspěl, ale ani jeho gól z jiné akce nakonec Ottawě na víc než na bod nestačilFoto Reuters


MAREK ŽIDLICKÝ MINNESOTA 34/11 (0+11)

ZÁPAS MEZI NÁHRADNÍKY
Cože? On? Reprezentační hvězda a záruka kvality mezi českými beky? Fakt je ten, že 34letý mazák skončil v sobotu místo zápasu s Dallasem na tribuně, nevešel se do sestavy a kouč ho kritizuje. Nehraje, jak se od něj čeká. V sezoně ještě nedal gól a za minulá dvě utkání nabral bilanci -5.

V sezoně se nedaří ani Marku ŽidlickémuFoto ČTK


TOMÁŠ FLEISCHMANN FLORIDA 47/34 (15+19)

4 BODY ZA 18 ZÁPASŮ
Tohle už je těžký výpadek. Nejlépe placený útočník Panthers kompletně ztratil svou produktivní tvář. Ještě v půlce prosince vládl bodování Čechů a táhl obrozený tým vzhůru tabulkou. Ale od té doby? Velký krok do prázdna. Čtyři body (3+1) od 11. prosince, nula v osmi lednových utkáních.

Tomáš Fleischmann svádí souboj s obráncem Hamhuisem. Český útočník už tři zápasy nebodoval.Foto ČTK


VÁCLAV PROSPAL COLUMBUS 47/30 (9+21)

3 BODY ZA 13 ZÁPASŮ
V nejhorším týmu ligy si moc radosti z hokeje neužije. Přesto, až do Vánoc si neúnavný srdcař alespoň připisoval body do statistik, když už výsledky mužstva nestály za nic. Jenže od té doby se i frekvence jeho příspěvků přibrzdila. Pořád hraje s typickým nadšením, jen mu to teď holt nenese...

Tahoun New Jersey Patrik Eliáš neměl důvod k radosti, Jaromír Jágr a jeho Flyers zvítězili 3:0
Tahoun New Jersey Patrik Eliáš neměl důvod k radosti, Jaromír Jágr a jeho Flyers zvítězili 3:0

Vstoupit do diskuse
6
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud