21. února 2012 • 07:00

Tlustý bodoval poosmé v řadě, Vokoun po dvou gólech střídal

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Český hokejista Jiří Tlustý pomohl v pondělním utkání NHL dvěma asistencemi k jednoznačné výhře Caroliny 5:0 nad Washingtonem. Třiadvacetiletý útočník přihrával na první dva góly zápasu, po nichž střídal v šesté minutě hostující brankář Tomáš Vokoun. Tlustý bodoval v osmém utkání za sebou a během úspěšné série vstřelil čtyři branky a přidal pět asistencí.



Vokouna, který pustil dvě ze sedmi střel, vystřídal v brance Michal Neuvirth, ale i on ještě do první přestávky jednou inkasoval.

"Jen jsme se snažili něco změnit. Chtěli jsme zpomalit hru, otupit jejich nápor, proto jsme nasadili Neuvyho. Ale nepomohlo to," vysvětloval hostující kouč Dale Hunter.

V dalším průběhu Neuvirtha, jenž si připsal třicet zásahů, překonal dvakrát Eric Staal, hlavní hvězda utkání. U poslední branky mu asistoval český obránce Jaroslav Špaček. Gólman Hurricanes Justin Peters, jenž nahrazuje zraněného Cama Warda, vychytal svou první nulu v NHL.

"Připadalo mi to, že jsme diktovali tempo hry od prvního střídání až do konce zápasu. Měli jsme nad zápasem kontrolu, nic jsme jim nedovolili. A pokud se přeci jen k něčemu dostali, Petey to zneškodnil. Byl to solidní výkon od prvního po posledního hráče," uvedl kapitán týmu Staal.

Ještě hůř než Washington dopadl v pondělí New York Islanders, který na svém ledě podlehl 0:6 Ottawě. Hlavním strůjcem kanonády byl jedenadvacetiletý obránce Erik Karlsson, který vstřelil v první třetině dvě branky a v dalším průběhu na dvě přihrával.

"Každý z nás dnes odvedl výbornou práci," prohlásil Karlsson, jenž i přes svůj nízký věk vede produktivitu obránců.

Hostující Senators dvakrát udeřili ve druhé minutě a vyhnali tím Kevina Poulina z branky. Vedle Karlssona se gólově prosadili další dva obránci Chris Phillips a Brian Lee.

Z útočníků se trefil dvakrát Jason Spezza, ve druhém případě za asistence Filipa Kuby uzavíral gólový účet utkání. Brankář Craig Anderson díky 28 úspěšným zásahům zaznamenal třetí nulu sezony.

Výsledky:

Carolina - Washington 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
Branky: 26. a 46. Staal (na druhou Špaček), 4. Faulk (Tlustý), 6. Stewart (Tlustý), 20. Nödl. Brankář Tomáš Vokoun odchytal pět minut, inkasoval dvě branky ze 7 střel a úspěšnost zásahů měl 71,43 procenta. Zbytek utkání dochytal Michal Neuvirth, kryl 30 ze 33 střel a úspěšnost zásahů měl 90,91 procenta. Střely na branku: 40:17. Diváci: 16.837.

NY Islanders - Ottawa 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)
Branky: 2. a 15. Karlsson, 2. a 51. Spezza (na druhou Kuba), 30. Phillips, 50. Lee. Střely na branku: 28:32. Diváci: 15.818.

Jay Pandolfo z Islanders se natahuje po puku který si hlídá Cowen z Ottawy.
Jay Pandolfo z Islanders se natahuje po puku který si hlídá Cowen z Ottawy.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud