29. března 2012 • 09:22

Snad bude play off delší než minule, směje se lídr NHL Polák

Autor: mat, lah
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEOROZHOVOR | Válcují NHL, mají nejvíc bodů ze všech. St. Louis Blues si jedou vlastní pecky, válí a užívají si. Do party, která má průměrný věk pod 27 let, patří i český reprezentant Roman Polák. „Snažíme se zůstat nohama na zemi a těšíme se na play off,“ říká ve videorozhovoru pro isport.cz



Před startem slovutné ligy byste na ně asi nevsadili, vždyť i Jaromír Jágr jejich nabídku rychle odmítl. A to nabízeli větší balík než Philadelphie. Jenže teď jsou Blues na vrcholu, mají nejvíc bodů ze všech týmů NHL (105).

Nové pořádky v kabině týmu z Missouri zavedl kouč Ken Hitchcock. V listopadu nastoupil, nastolil disciplínu a jeho svěřenci začali vyhrávat. „Od té doby co přišel, tak všichni makají naplno. I hračičkové musí jezdit nahoru dolu,“ tvrdí Polák.

Pětadvacetiletý obránce hraje kolem osmnácti minut na zápas, je spolehlivý. Má roli defenzivního beka, tu plní dokonale.

Se 164 hity je v této statistice druhý muž svého mužstva. V produktivitě přihodil jedenáct asistencí, jen na gól čeká. Třeba se ho dočká ve Stanley Cupu, na který už ladí síly.

„Snad bude naše působení v play off delší než posledně,“ usmívá se při vzpomínce na 2009, kdy Blues vypadli po čtyřech duelech. „Je znát, že se ten vrchol blíží, chystáme se na něj,“ dodává statný obránce.

Roman Polák věří, že působení St. Louis Blues, vedoucího celku NHL, v letošním Stanley Cupu bude delší než posledně
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud