18. dubna 2012 • 10:47

VIDEO: Hossa na nosítkách, po tvrdém hitu skončil v nemocnici

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejproduktivnější hráč Chicaga Blackhawks v základní části, Slovák Marián Hossa, nedohrál třetí zápas prvního kola Stanley Cupu proti Phoenixu. Hned v první třetině ho tvrdým hitem zranil útočník Coyotes Raffi Torres. Klíčový hráč Černých Jestřábů byl odnesen na nosítkách a skončil v nemocnici. Zatím není jisté, zda bude schopen nastoupit v dalším utkání série.



Tvrdý střet, po kterém zůstal na ledě slovenský útočník ležet, se odehrál ve dvanácté minutě první třetiny. Hossa vyvážel puk z vlastní třetiny a snažil se přihrát na střed hřiště.

V tom se přiřítil hostující Raffi Torres, jenž Slováka tvrdě sestřelil. Hossa se skácel k ledu a asi minutu se nehýbal.

"Byl při vědomí a když opouštěl led, tak se mnou mluvil. Nyní víme, že utrpěl zranění v horní části těla a z nemocnice byl propuštěn. Vyšetření přineslo povzbudivé výsledky," nechal se slyšet týmový doktor Michael Terry.

K celému incidentu se vyjádřili i další hráči Blackhawks. Například kapitán Chicaga Jonathan Toews reagoval takto: "Tento zákrok překročil všechny hranice. Ve srovnání s hitem Andrew Shawa (hráč Chicaga byl za hit na brankáře Phoenixu Smitha suspendován na tři utkání), bylo toto mnohem horší.

Toews reagoval na skutečnost, že třicetiletý Kanaďan měl obě brusle ve vzduchu. Tyto zákroky jsou zakázané a dokonce ani v Kanadě se netolerují.

VIDEO: Hossa byl po tvrdém Torresově hitu převezen do nemocnice

Proto je velice pravděpodobné, že se Torres přidá k hráčům, kteří byli v poslední době za hraniční zákroky suspendováni. "Jen jsem se snažil dokončit hit, připadalo mi, že se hrál hokej," řekl útočník Phoenixu.

Na otázku, zda ví, že jeho brusle byly při hitu ve vzduchu odpověděl stroze: "Nebudu to komentovat."

Tato údálost bude mít ještě dohru. První kolo Stanley Cupu už nebude jen o sérii mezi Philadelphií a Pittsburghem. V dalších zápasech Blackhawks a Coyotes to bude pořádně jiskřit...

Marián Hossa leží na ledě po srážce s Torresem.
Marián Hossa leží na ledě po srážce s Torresem.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud