19. dubna 2012 • 07:41

Podivín Bryzgalov selhal. Jágr ale psychice gólmana věří

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Mazal z ledu, ani se neohlížel. Tohle nebyl večírek Ilji Bryzgalova. Brankář Flyers dostal od Pittsburghu za necelých 24 minut pět gólů a zmizel na střídačce. Dokoukal zkázu svého mužstva v poměru 3:10 a teď si musí srovnat psychiku. Jinak má parta Jaromíra Jágra problém.



Roztočili kolem něj útočné manévry a on vůbec nestíhal. Kleknout, lehnout, postavit se. Pořád dokola. A taky lovit. Puky ze své sítě. Ruská jednička Flyers si čtvrtý duel série s Penguins pěkně protrpěla.

„Mají hráče světové kvality a neustále hrají přesilovku. No, tak to je pak těžko porazíte,“ stěžoval si muž s ročním příjmem 190 milionů korun na mizernou disciplínu svých parťáků.

Ano, na to měl jistě právo a byl v tom velký kus pravdy. Jenže… V oslabení inkasoval jen dva z pěti obdržených gólů. A že by při hře pět na pět mužstvo držel, se říci také nedá.

Najednou je pod tlakem, fanoušci Flyers se ptají, zda odpovědnost ve Stanley Cupu unese. Vedení 3:1 na zápasy se jim po aktuálním debaklu nezdá zdaleka tak bezpečné. Naštěstí pro ně to jinak vidí jejich miláčci. Třeba Jaromír Jágr. Ten svéráznému chlapíkovi z Togliatti věří.

„Nejdůležitější je, že on sám sobě důvěřuje,“ vysvětloval český útočník. „Nikdo mu nepomůže, sám si musí poradit. A já myslím, že je v pohodě. Už v sezoně se z takových výsledků rychle oklepal a tentokrát to ani nebyla jeho vina. Hráli jsme hodně špatně do obrany,“ věděl autor jedné asistence.

VIDEO: Sestřih z utkání číslo čtyři.

Diplomatický byl i kouč Peter Laviolette. „Lépe musíme hrát jako mužstvo,“ říkal vyhýbavě k otázce na svého gólmana. „V prvních dvou zápasech měl některé super zákroky, teď je těžší říct, že jsem s ním spokojený. Ale je to o hře celého mužstva,“ dodal.

Otázkou, zda nemá náhodou zkusit od začátku pátého duelu náhradníka Sergeje Bobrovského, se trápit nemusí. I ten dostal pět branek a byl ještě nejistější než jeho zkušenější kolega. Prostě se musí oklepat „podivín Bryz“.

„Co bylo, to bylo. Už s tím nic neuděláme,“ říkal zámořským žurnalistům. „Teď jsme prohráli, ale v sérii vedeme 3:1 na zápasy. Stačí jedno vítězství a ukončíme to,“ nedělal si hlavu.

Malkin prostřelil oba brankáře Philadelphie, Bryzgalova i Bobrovského (na snímku).
Malkin prostřelil oba brankáře Philadelphie, Bryzgalova i Bobrovského (na snímku).

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud