21. dubna 2012 • 05:18

Z padoucha hrdinou: Fleury vychytal Flyers a Penguins drží naději

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTOGALERIE | Kdo čekal v pátém zápase série mezi Pittsburghem a Philadelphií další přestřelku, tak se pořádně mýlil. V utkání, které bylo na branky suverénně nejchudší, vydřel domácí Pittsburgh těsné vítězství 3:2. Flyers nepomohla ani šestá asistence Jaromíra Jágra v play off a série se vrací na led Philadelphie, kde budou mít Letci třetí možnost vzájemnou bitvu ukončit.



Pittsburgh Penguins versus Philadelphia Flyers. 3:4, 5:8, 4:8 a 10:3. Dechberoucí výsledky neuvěřitelné série. Hráči Flyers ví, že stačí jedno vítězství a favorizovaný Pittsburgh vyřadí.

Penguins však již v minulém utkání jednoznačně ukázali, že nejsou na odpis. A v tomto trendu pokračovali i v pátém zápase série.

V první třetině, která byla ve znamení přesilovkových branek, Tučňáci tahali za kratší konec. Flyers využili početní výhodu, kdy se po přihrávce Jágra trefil obránce Carle. Na jeho gól reagovali domácí přesilovkovým gólem Sullivana. Do přestávky, opět v přesilovce, odpověděl Hartnell a Flyers znovu vedli.

Stejně jako v posledním zápase o osudu utkání rozhodla druhá třetina. V prostřední části padly dvě branky a obě do sítě Ilji Bryzgalova. A u obou byl autor hattricku ze čtvrtého utkání Jordan Staal.

Brankář Flyers Ilja Bryzgalov sleduje závěr utkání v Pittsburghu ze střídačky - ani power play ale Philadelphii nepomohla
Brankář Flyers Ilja Bryzgalov sleduje závěr utkání v Pittsburghu ze střídačky - ani power play ale Philadelphii nepomohla

Centr třetího útoku Pens nejprve krásnou střelou švihem nedal šanci ruskému strážci svatyně, a poté vybojoval za brankou Flyers kotouč. Ten se dostal až k Tyleru Kennedymu, který dělovkou upravil skóre na 3:2 pro domácí.

Třetí třetina se nesla v režii hostujících Flyers. Obrovský nápor začal přesilovou hrou z osmé minuty. Hráči Flyers sevřeli Pittsburgh ve vlastním pásmu, ale postupně Briere, Voráček a dvakrát Jágr nedokázali překonat výborně chytajícího Fleuryho.

Podívejte se na sestřih zápasu:

Právě Marc-Andre Fleury a jeho znovunalezená forma byla hlavním klíčem k úspěchu Tučňáků, kteří s vypětím všech sil ustáli i poslední tlak Flyers v power play.

Série se tedy po výsledku 3:2 pro Pittsburgh přesouvá opět do Wells Fargo Center, kde budou hráči Philadelphie usilovat o proměnění třetího mečbolu.

Šestý zápas se bude hrát tuto neděli od 18:00 ve Philadelphii.

Pittsburgh - Philadelphia 3:2 (1:2, 2:0, 0:0)
Branky: 15. Sullivan, 27. J. Staal, 30. Kennedy - 12. Carle (Jágr), 18. Hartnell. Střely na branku: 23:26. Diváci: 18.268. Stav série: 2:3.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud