22. dubna 2012 • 20:56

Napotřetí úspěšní! Flyers zdolali Penguins a postupují, Voráček dvakrát asistoval

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTO | Hokejisté Philadelphie Flyers se dokázali vzpamatovat ze dvou porážek v řadě, porazili Pittsburgh 5:1 a postupují do semifinále Východní konference NHL.  K rozhodujícímu vítězství přispěl český útočník Jakub Voráček dvěma asistencemi. Z postupu se radují i Jaromír Jágr a Pavel Kubina. Sezona oproti tomu skončila pittsburskému obránci Zbyňku Michálkovi, jenž by mohl posílit českou reprezentaci.



Philadelphie vedla už 3:0 na zápasy, ale Penguins zabojovali a dnes se snažili o vyrovnání série. Jenže nezvládli vstup do zápasu. Už po 32 sekundách se prosadil Claude Giroux a potvrdil roli nejproduktivnějšího hráče play off.



Ještě v první třetině pak Voráček při přesilovce zakombinoval s Girouxem a Scott Hartnell zvýšil na 2:0. A když ve 26. minutě zvýšil Erik Gustafsson po další Girouxově asistenci na 3:0, začínalo se ve Philadelphii slavit.

Jiskřičku naděje vykřesal pro Pittsburgh v 29. minutě Jevgenij Malkin snížením v přesilové hře, ale necelou minutu nato našel Voráček Dannyho Briera a ten definitivně rozhodl. Výhru Flyers ještě v posledních sekundách pečetil při power play hostů Brayden Schenn.

VIDEO: Sestřih nejlepších momentů šestého utkání


Oba týmy se shodly, že Philadelhia postoupila především zásluhou Girouxe. "Byl to nejlepší hráč na ledě," připustil obránce Tučňáků Brooks Orpik.

Podle trenéra Flyers Petera Lavioletta je Giroux momentálně nejlepší na světě. "Dnes byl znovu neskutečný. Když váš nejlepší hráč zahraje takhle, je to vždy mnohem jednoduší. Dovedl nás do čtvrtfinále," řekl Laviolette na adresu útočníka, který měl asistenci 1+2.

Philadelphia - Pittsburgh 5:1 (2:0, 2:1, 1:0)
Branky: 1. Giroux, 14. Hartnell (Voráček), 26. Gustafsson, 30. Briere (Voráček), 60. Schenn - 29. Malkin.
Střely na branku: 23:31. Diváci: 20.127. Konečný stav série: 4:2.

Ilja Bryzgalov zasahuje proti Joe Vitalovi v šestém zápase proti Pittsburghu
Ilja Bryzgalov zasahuje proti Joe Vitalovi v šestém zápase proti Pittsburghu

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud