22. dubna 2012 • 21:09

Proč Flyers postoupili? Zastavili ofenzivní šílenství, rozhodli obětavostí

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANALÝZA | Hokejisté Philadelphie Flyers porazili v šestém utkání vzájemné série Pittsburgh 5:1 a postupují do další části vyřazovacích bojů. Dnešní zápas přinesl podívanou, která se výrazně lišila od předchozích střetnutí. Co stálo za jasným úspěchem Jágrovy družiny?



Žádné útočné hody. Flyers v neděli především znovuobjevili defenzivu a po pěti zápasech, ve kterých inkasovali celkem pětadvacetkrát, se konečně prezentovali pozornou obrannou činností. Ty tam byly zbytečné šance soupeře po dlouhých přihrávkách z vlastního pásma až na útočnou modrou, které se staly charakteristickým znakem všech předchozích zápasů.


Gólmanu Bryzgalovovi spoluhráči výrazně usnadnili život. Ruský brankář musel sice zasahovat celkem 30krát, do vyložených šancí se ale Penguins dostávali jen málokdy. Hráči Philadelphie vynikali především obětavostí, se kterou se vrhali do střel. Dohromady jich zblokovali neskutečných čtyřicet.



Ofenzivu Flyers táhnul už od prvního střídání Claude Giroux. Při svém úvodním pobytu na ledě se nejprve blýsknul povedeným hitem na Crosbyho, aby za dalších 20 vteřin vsítil úvodní branku střetnutí.

Kouč Laviolette správně rozpoznal jeho zápal a svou největší hvězdu pak na led pouštěl co možná nejvíce. Kromě tradičních střídání v první útočné řadě, na přesilovkách i v oslabení si Giroux párkrát zahrál také s třetím útokem a dohromady strávil na ledě 24 minut a 48 vteřin, o tři minuty více než druhý nejvytíženější forvard, defenzivně úkolovaný Max Talbot.

Hlavní hvězdy Penguins oproti tomu daleko zaostaly za očekáváními. Gólman Fleury je za prohru osobně zodpovědný, protože minimálně dvě branky (Gustafssonova a Brierova) padly po chytatelných střelách. Crosby na ledě takřka nebyl vidět. Malkin sice vsítil gól v přesilovce, výkonem ale výrazněji nevystoupil ze šedi, do které upadl zbytek týmu.

Zklamal překvapivě i Jordan Staal. Hráč, který byl v sérii jinak nejlepším mužem Pittsburghu, byl dnes nejvíc vidět v momentě, kdy mu v obranné třetině Penguins pozoruhodně snadnou uloupil puk Jágr a málem zvýšil na 5:1.

Pro Tučňáky je konec sezony obrovským zklamáním, podle prognóz odborníků měli být totiž jedním z hlavních favoritů na zisk Stanley Cupu. Za výkon v 6. utkání si ovšem nic lepšího rozhodně nezasloužili.

Danny Briere slaví gól do sítě Pittsburghu v šesté zápase série
Danny Briere slaví gól do sítě Pittsburghu v šesté zápase série

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud