24. dubna 2012 • 11:35

Na koho narazí Jágr a spol. ve druhém kole? Ve hře je šest týmů

Autor: Martin Tvarůžek
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

MOŽNÍ SOUPEŘI PHILADELPHIE | Družina kolem Jaromíra Jágra zdolala v prvním kole play off NHL favorizovaný Pittsburgh v šesti zápasech a může v klidu vyhlížet soupeře pro semifinále Východní konference. Koho vyzve Philadelphia dál?



Když odborníci z webu Hockey News koncem března zveřejnili interní anketu, kdo by letos mohl získat Stanley Cup, určitě netušili, jak moc se jejich prognózy budou vymykat skutečnosti.

Flyers v anketě skončili až na samotném chvostu se šesti procenty na úspěch. Naopak Pittsburgh Penguins obdržel 31 %, což bylo suverénně nejvíc. Všichni víme, jak mimořádně střelecky laděná série skončila.

Na koho tedy Flyers narazí ve druhém kole? Budou to experty favorizovaní Rangers? Zdaleka tomu nemusí tak být. Ve hře je všech šest zbývajících týmů Východní konference.

Centra Philadelphie Flyers Dannyho Brierea se po skončení série s Pittsburghem Penguins kanadští novináři ptali na názor, jaký tým by si přál pro druhé kolo Stanley Cupu.

Odpověděl, tak jak tázající museli očekávat. "Stejně to nijak neovlivníme, já nebudu fandit nikomu. Zbylé zápasy budeme sledovat a někdo na nás prostě vyjde."

A tohle centr Letců trefil zcela přesně. Na Flyers ve druhém kole může narazit každý ze šesti zbývajících týmů Východní konference.

New York Rangers

Flyers budou čelit druhému nejlepšímu týmu NHL po základní části v tom případě, když vyhrají sedmý zápas s Ottawou, Boston získá sedmý zápas s Washingtonem a Florida porazí New Jersey Devils.

Jezdci by byli pro Flyers možná nejméně žádoucí variantou. V základní části této sezony totiž Jágr a spol. všech šest vzájemných zápasů prohráli.

Pětadvacet zákroků a titul druhá hvězda zápas, to zvládl v utkání číslo šest brankář Lundqvist.Foto ČTK/AP

Boston Bruins

Flyers se mohou těšit na Boston v tomto případě: Medvědi vyhrají rozhodující sedmou bitvu nad Capitals, New York Rangers porazí Ottawu a Ďáblové z New Jersey otočí vývoj série s Floridou.

V sezoně Philadelphia hrála s Bostonem čtyři utkání. Hned v prvním zápase základní části Letci pokazili opětovné oslavy Stanley Cupu z minulého ročníku. V následujících třech zápasech se ovšem Bruins pomstili a Flyers porazili.

Andrew Ference a David Krejčí se radují z gólu BostonuFoto ČTK/AP

Florida Panthers

Philadelphia si to rozdá s Pantery, pokud - pochopitelně - Florida postoupí přes New Jersey, Rangers zvládnou rozhodující zápas s Ottawou a Washington vyřadí obhájce Stanleyova poháru z Bostonu.

Stejně se tak stane i v případě, že Ottawa zdolá New York Rangers a Boston si poradí s Washingtonem.

Philadelphia sehrála během této sezony s Floridou čtyři utkání a ve třech případech zvítězila. Navíc včetně obou zápasů hraných na floridském ledě.

Florida zakázala prodej krys. Fanoušci je házeli během hryFoto Reuters

New Jersey Devils

Flyers se budou moci těšit na Ďábly z New Jersey v případě, že Devils otočí sérii s Floridou, Rangers vyřadí Senators a Capitals si poradí s Bruins. Philadelphia bude hostit šestý tým Východní konference po základní části i v případě, že Ottawa zdolá Rangers a Boston postoupí přes Washington.

V základní části oba týmy dokázaly dvakrát vyloupit domácí kluziště soupeře. Ve zbylých čtyřech utkáních na svém ledě se radovalo vždy domácí mužstvo.

V minulém zápase střídal, dnes udržel Martin Brodeur nulu.Foto Reuters

Washington Capitals

Parta kolem Girouxe a Jágra bude čelit Ovečkinovi a dalším hráčům Caps v případě, že Washington vyřadí Boston, Senátoři si poradí s Rangers a Florida postoupí přes Devils.

V sezoně vyhráli Flyers nad Capitals tři ze čtyř utkání a dva ze tří zápasů hraných ve Washingtonu.

Brooks Laich právě vyrovnal na 3:3. Capitals nakonec alt o výhru stejně přišli.Foto Reuters

Ottawa Senators

Letci se utkají s Ottawou v případě, že všechny hůře nasazené týmy pro play off vyřadí papírové favority. Konkrétně Ottawa vyhraje nad Rangers, Washington porazí Boston a Devils postoupí přes Panthers.

Philadelphie sehrála s Ottawou čtyři zápasy během základní části. Každý tým vyhrál jednou doma a jednou na ledě soupeře. Nicméně Senátoři zvládli lépe poslední dva vzájemné duely.

Kyle Turris (7) slaví gól v nastavení se svými spoluhráči.Foto ČTK/AP

Ať na Flyers narazí ve druhém kole Stanley Cupu kterýkoliv z výše zmíněných týmů, jedno je jasné. Philadelphia se nebojí nikoho, což potvrdila slova hlavního trenéra Laviolettea: "Letci jsou připraveni čelit kterémukoliv dalšímu týmu."

Vyřazení největšího favorita na Stanleyův pohár v dechberoucí sérii jej ke zdravému sebevědomí opravňuje...

Hokejisté Philadelphie se radují z gólu do sítě Pittsburghu v šestém zápase prvního kola Stanley Cupu
Hokejisté Philadelphie se radují z gólu do sítě Pittsburghu v šestém zápase prvního kola Stanley Cupu

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud