29. dubna 2012 • 07:15

Washington bez Vokouna podlehl Rangers, LA zaskočilo St. Louis

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Hokejisté Los Angeles, kteří v play off NHL vyřadili nejlepší tým základní části Vancouver, zaskočili na úvod 2. kola i dalšího favorita a v prvním utkání série zvítězili na ledě St. Louis 3:1. Ve druhém sobotním utkání zvítězili New York Rangers nad Washingtonem taktéž 3:1.



Hlavní postavou zápasu byl opět brankář Jonathan Quick, který je mezi třemi finalisty na zisk Vezina Trophy pro nejlepšího gólmana sezony.

Šestadvacetiletý Quick podržel svůj tým zejména v úvodu zápasu, kdy si domácí hráči i díky brzké přesilovce vytvořili velký tlak.

Quick nakonec kapituloval v 10. minutě po střele Davida Backese, do většího náskoku se ale Blues neutrhli. Brankář Los Angeles zlikvidoval zbylých 28 střel a byl vyhlášen nejlepším hráčem večera.

O obrat skóre se postarali premiérovými góly v play off v kariéře obránci Sláva Vojnov, který v 17. minutě vyrovnal na 1:1, a Matt Greene, jenž skóroval minutu před koncem druhé třetiny ve vlastním oslabení.

Na konečných 3:1 upravil trefou do prázdné branky při power-play Dustin Penner.

"St. Louis patří k nejlepším týmům na domácím ledě a v prvních deseti minutách zápasu na nás vlítli. Naštěstí jsme úvodní bouři dokázali odolat, inkasovali jsme jen jeden gól, pak jsme vyrovnali a další dvě třetiny už jsme předvedli výborný výkon," popsal zápas Jonathan Quick, který má v play off průměr 1,49 obdržené branky na zápas.

"Je to skvělé vítězství. Pět minut si ho můžeme užívat, ale pak už se musíme soustředit na příští zápas," dodal Quick, jenž bude se svými spoluhráči usilovat o druhé vítězství v pondělí.

"V první třetině jsme hráli přesně podle našich představ. Jenže jsme nepřidali víc gólů a skóre 1:1 nebylo úplně to, po čem jsme toužili. Při inkasovaném gólu jsme udělali sérii chyb. Od druhé třetiny už to z naší strany nebylo ono," posteskl si trenér domácích Ken Hitchcock.

Ve druhém sobotním utkání zvítězili New York Rangers nad Washingtonem 3:1 a rovněž se ujali vedení v sérii 1:0 na zápasy. Domácí rozhodli o svém vítězství dvěma góly ve třetí třetině, kdy se v rozmezí 90 sekund trefili Chris Kreider a Brad Richards.

Kreider si připsal u Richardsova gólu asistenci a byl hlavním hrdinou večera. Ještě před třemi týdny dvacetiletý útočník bojoval v dresu Bostonu o titul v univerzitní soutěži NCAA a až těsně před startem play off podepsal s Rangers nováčkovský kontrakt.

Zápas se nesl v bojovném duchu a nepřinesl na obou stranách moc šancí, o čemž vypovídá i poměr střel na branku 14:18 z pohledu Rangers. "Počet střel je nízký, ale myslím, že jsme většinu času kontrolovali puk a byli jsme lepší tým," prohlásil obránce Rangers Ryan McDonagh. "Věděli jsme, že to dnes bude hlavně o trpělivosti a o využití minima příležitostí. Dobře jsme se na zápas připravili."

Domácí tým nijak výrazně nepoznamenala skutečnost, že pouhé čtyři sekundy před koncem druhé třetiny přišli o těžce vypracovaný náskok 1:0.

"Nebylo jednoduché vrátit se po přestávce zpět do hry. Pořád jsem měl v hlavě, že jsem ten vyrovnávací gól měl chytit. Důležité bylo, že jsme nečekali, co se stane, ale vrhli jsme se na soupeře, hráli naši hru a předvedli několik velmi dobrých akcí, které nakonec rozhodly," poznamenal brankář Henrik Lundqvist.

Výsledky - 2. kolo play off NHL:
Východní konference - 1. zápas:
New York Rangers - Washington 3:1 (stav série 1:0).
Západní konference - 1. zápas:
St. Louis - Los Angeles 1:3 (stav série 0:1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud