29. května 2012 • 16:10

VIDEO: Sýkora a Eliáš. TOP 5 momentů ve finále Stanley Cupu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finále Stanley Cupu bude pro obránce New Jersey Marka Židlického vrcholem kariéry a novou zkušeností. V jiné situaci je dvojice jeho spoluhráčů Sýkora - Eliáš. S letošní účastí hráli dohromady ve finále už desetkrát! Jaké jsou jejich slavné momenty?



1. Bodové hody v prvním utkání
Hned v prvním zápase finále ze sezony 1999/00 ukázali Eliáš se Sýkorou, proč si v základni části připsali dohromady 140 bodů. Gól na 3:1 připravil Eliáš parádní zadovkou Sýkorovi zpoza brány Dallasu. Na 6:1 upravil Sýkora dělovkou z mezikruží. Devils zvítězili 7:3 a vedli v sérii nad Stars 1:0. A pořádně nalomili sebevědomí soupeře.

2. Sýkora slavil Stanley Cup z nemocnice
Petr Sýkora se oslav svého prvního Stanley Cupu v kariéře zúčastnit nemohl, radost svých spoluhráčů sledoval pouze z nemocnice. Tam ho s otřesem mozku poslal drsný kapitán Stars Derian Hatcher. Po výhře v prodloužení si Patrik Eliáš a trenér Devils a bývalý legendární obránce Larry Robinson oblékli Sýkorův dres. A i ze zámořského přenosu tehdy bylo slyšet Eliášovo "Syky, je to doma!".

3. Eliáš přihrál na gól, který vyhrál Pohár
Asi nejslavnější finálový moment. V play off 1999/00 zářil útok Eliáš - Arnott - Sýkora a první dva jmenovaní se také postarali o vítězný gól celého Stanley Cupu. V druhém prodloužení za stavu 3:2 na zápasy pro Devils přihrál Eliáš z rohu úplně volnému Arnottovi, ten prostřelil Belfoura v bráně Dallasu a Devils mohli začít slavit.

4. Sýkorova vítězná trefa 3 minuty před koncem
Při prohraném finále s Coloradem v sezoně 2000/01 dokázal Sýkora z Eliášovy přihrávky rozhodnout zápas číslo 4 necelé tři minuty před koncem. Stejná spolupráce zafungovala i v sedmém zápase, tam ale Sýkora jen snižoval na konečných 3:1.

5. Maraton rozhodl ve 110. minutě znovu Sýkora
Tým Pittsburghu postavený kolem hvězd Malkina a Crosbyho bojoval o pohár v sezoně 2007/2008 i s Petrem Sýkorou v sestavě. Český útočník rozhodl proti Detroitu svou trefou ve třetím prodloužení pátý nejdelší zápas finále Stanley Cupu a Penguins díky němu snížili stav série na 3:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud