5. června 2012 • 04:42

Kings deklasovali Devils a jsou jednu výhru od Stanley Cupu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

FINÁLE STANLEY CUPU | VIDEO |  Kovalčuk, Parise, Eliáš, Zajac, Clarkson, Henrique. Všechna tato útočná esa New Jersey mají v letošním finále i po zápase číslo tři na svém kontě 0 branek. A to především díky muži jménem Jonathan Quick. Americký gólman pomohl Los Angeles Kings dvaadvaceti zákroky a dalším famózním výkonem k vítězství 4:0 a jeho tým je tak jedno utkání od Stanley Cupu.



Pondělní utkání načal při slavnostní buly sám muž, jehož dres visí pod stropem haly Kings, velký Wayne Gretzky. Aplaus si ale užil také útočník domácích Simon Gagne, který hrál svůj první zápas od 26. prosince.

A že to nebude lehké utkání poznal hned po 14ti vteřinách hry i čárový rozhodčí, který inkasoval při nahazování puku pěkně tvrdou ránu do zad.

Začátek zápasu patřil spíše domácím hráčům, které táhlo vynikající publikum, užívající si finálové chvíle a fyzicky náročný hokej plný soubojů po dlouhých osmnácti letech

První velkou šanci zaznamenal v deváté minutě nováček Vojnov, ale jistý Brodeur šanci mladého Rusa pálícího z mezikruží, pokryl.

Ale největší možnost na změnu skóre měli hráči Devils. A to poté, co na trestné lavici skončila dvojice Kings Richards - Carter. Druhý jmenovaný navíc dostal trest na 2+2 minuty.

VIDEO: Gól Anžeho Kopitara na 2:0

Dobře sehranou minutovou přesilovou hru 5 na 3 hlídal Jonathan Quick, který skvěle zakročil proti střele Zacha Pariseho a musel hlídat nebezpečné pokusy Ilji Kovalčuka. Kings přečkali nejhorší a zbytek výhody vynuloval vynuceným podražením Marek Židlický.

Zápas si opět užívalo plno celebrit v čele s již tradičními účastníky Davidem Beckhamem a Alyssou Milano. Objevil se ale také raper LL Cool J, nebo Sidney Crosby.

Na začátku další třetiny znovu zářil Quick, skóre ale v šesté minutě otevřeli hráči Los Angeles. Nejdřív se zdálo, že si první trefu třetího finále připsal střelec jmenovitě nejpovolanější, Dwight King, který puk do brány doslova dotlačil.

Justin Williams střílí gól Martinu BrodeuroviFoto Reuters

Kontroverzní gól ale byl nakonec připsán obránci Alecu Martinezovi. A Brodeur se pořádně rozčiloval.

Celé akci ale předcházela šance na druhé straně, David Clarkson domácího mága mezi tyčemi nedokázal překonat a střelci Devils už začínali vypadat dost frustrovaně.

Obzvláště po vydařené akci prvního útoku čtyři minuty před koncem třetiny. Williams s Brownem připravili pozici pro Kopitara a ten se trefil podruhé v letošním finále.

New Jersey nedokázalo využít 6 přesilových her, Kings stačila jedna. Ve 45. minutě nevyhodil kotouč Dainius Zubrus a ten se už chvíli na to po střele Jeffa Cartera třepetal v síti. Tato trefa byla také první využitou přesilovou hrou letošního finále.

A dvě minuty na to přišla další. Na trestné lavici seděl Marek Židlický, když Justin Williams uspěl s dorážkou své vlastní střely a rozradostnil fanoušky Kings počtvrté. 

Jediný tým, který dokázal otočit finálovou sérii ze stavu 3:0 bylo Toronto v roce 1942. New Jersey Devils teď nezbývá, než doufat...

Finále play off NHL - 3. zápas:
Los Angeles Kings - New Jersey Devils 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 26. Martinez (King, Lewis), 36. Kopitar (Brown, Justin Williams), 45. J. Carter (M. Richards, Mitchell), 47. Justin Williams (Doughty, Kopitar). Rozhodčí: O'Halloran, Watson - Amell, Murray. Vyloučení: 5:3. Využití: 2:0. Střely na branku: 21:22. Diváci: 18.764. Stav série: 3:0.

Justin Williams střílí gól Martinu Brodeurovi
Justin Williams střílí gól Martinu Brodeurovi

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud