Jakub Hlaváč
7. června 2012 • 09:45

Skvělý Eliáš gólem odmítl konec finále a vyhlásil pokus o zázrak

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Rezignaci odmítl, teď se modlí v zázrak. Útočník Patrik Eliáš odstřelil gólem oslavy Los Angeles, Devils i díky jeho značnému přispění zůstávají ve hře o Stanley Cup. Ve finálové sérii snížili po výhře 3:1 zápasový stav na 1:3 a v noci na neděli budou hrát opět doma.



Vyšťoural puk pod gólmanem Jonathanem Quickem a dometl ho do branky. Superdůležitý moment. Patrik Eliáš poslal New Jersey poprvé ve finálové partii do vedení, v čase 47:56 otevřel skóre jeho čtvrtého dějství.

„V tu chvíli jsme se dostali na koně, otočili jsme věci ve svůj prospěch. Bohužel jsme jim vzápětí dali přesilovku,“ komentoval český forvard vliv svého zásahu. Naneštěstí pro něj – o minutu později bylo srovnáno. Kings faul Davida Clarksona potrestali.

„A v tu chvíli měli momentum zase oni. V takových okamžicích si nemůžeme dovolit chodit ven a je jedno, jestli to byl faul na hraně nebo za hranou. V tomhle se musíme zlepšit,“ upozorňoval šestatřicetiletý mazák své parťáky.

Vítězství jeho mužstvu nakonec vystřelil dvaadvacetiletý mladíček Adam Henrique.

„Naštěstí nás Pete (kouč DeBoer) dal po tom obdrženém gólu dohromady a my pořád hráli svou agresivní hru. Během roku nás naučil, abychom se nestarali o to, jaký je čas, jaké je skóre,“ pochvaloval si Eliáš.

Navzdory triumfu ví, že cesta k Poháru bude hodně krkolomná. Otočit stav finále z 0:3 na 4:3 se podařilo v historii jen jednou. V roce 1942 Torontu.

„Všichni si uvědomujeme složitost naší situace. Nezbývá, než se pokusit o zázrak. Budeme dál makat a hrát to nejlepší, co umíme. Musíme to zkusit,“ uzavřel produktivní křídelník své hodnocení.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud